medvedev
Medvedev garantuje bezbednost na ZOI u Sočiju
 
Ruska vlada i sigurnosne službe uradiće sve kako bi garantovale bezbednost na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, poručio je danas premijer Rusije Dmitrij Medvedev.
Ruski premijer je u intervjuu Rojtersu istakao da je Rusija preduzela brojne mere bezbednosti oko grada koji se graniči sa Severnim Kavkazom, regionom u kome deluju islamski ekstremisti.
-Mnoge pretnje postoje u našoj zemlji, tako da se svi maksimalno trude – specijalne snage, kao i Vlada, da se garantuje apsolutna bezbednost Olimpijskih igara – rekao je Medvedev.
Premijer Rusije je naglasio da će Vlada, pored postojećih mera, preduzeti još brojne korake kako bi bila sigurna da će Igre proteći bez i najmanjeg problema.
-Verujem da će Igre biti upamćene kao spektakularan sportski događaj – rekao je Medvedev.
On nije precizirao o kakvim konkretnim merama je reč.
Za sada se zna da su oko Sočija instalirane sigurnosne kamere, kao i da će ruska policija obezbeđivati ceo polukružni prostor između Sočija i Severnog Kavkaza. Medvedev je napomenuo da je prvobitno pomislio da je ideja da se ZOI održe u Sočiju prlično ekstravagantna, ali da se potom uverio da će Igre biti veliki uspeh.
-Soči ima subtropsku klimu, a domaćin je Zimskih igara, što je samo po sebi interesantno. Ne mogu da krijem da sam i sam u početku bio prilično iznenađen idejom da se u Sočiju održe Igre. Ubeđen sam ipak, da će ovo biti veoma zanimljive Igre – rekao je Medvedev.
Povezana vest:  Olimpijci zahvalili građanima na dočeku i podršci