Divac i Stokic sa sportistima i  predstavnicima sportskih saveza olimpijskih sportova

Kompanija ATOS uz olimpijce Srbije na putu za Rio

Olimpijski komitet Srbije (OKS) i kompanija ATOS, lider u oblasti IT tehnologije potpisali su danas ugovor o partnerstvu kojim je ova firma postala deo sponzorskog pula „Mi smo tim Rio 2016“.
Ugovor o partnerstvu potpisali su predsednik OKS Vlade Divac i direktor kompanije ATOS Dragan Stokić, a svečanosti u hotelu Zira prisustvovali su i srpski olimpijci, među kojima su Zorana Arunović, Andrea Arsović, Marko Novaković i drugi.
Divac je kompaniji ATOS poželeo dobrodošlicu u olimpijsku porodicu Srbije.
„Podrška jedne ovakve svetski priznate kompanije svakako mnogo znači našim sportistima i daje dodatni motiv da pruže najbolje za Srbiju. Verujem da ćemo se zajedno radovati medaljama Srbije u Riju“, istakao je Divac.
Stokić se zahvalio na dobrodošlici i naglasio da su pred kompanijom ATOS novi sportski i tehnološki izazovi.
„U toku ovog olimpijskog ciklusa pružaćemo tehnološke usluge koje će omogućiti unapređenje informacionih kapaciteta olimpijskog komiteta i sportskih saveza u Srbiji. Sve informacije o sportistima i takmičenjima biće dostupne putem mobilnih aplikacija i društvenih mreža“, rekao je Stokić.
Kompanija ATOS je globalni IT tehnološki partner međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) od 1992. godine i Igara u Barseloni, a na OI u Londonu i Pekingu, kao i u Vankuveru 2010, bio je odgovoran za kompletnu IT infrastrukturu.
Ugovor između ove kompanije i MOK nedavno je produžen, pa će ova ATOS ostati uz najbolje svetske olimpijce najmanje do Igara 2024. godine.

Povezana vest:  OI 2016, Udovičić: Kosovo na OI pokazuje da politika postoji u sportu