oksnagrade-022OKS: Španovićeva i Đoković najbolji u 2013. godini

Atletičarka Ivana Španović i teniser Novak Đoković proglašeni su danas za najbolje sportiste Srbije u 2013. godini, u jubilarnom 20. izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).
Španović je na prvenstvu sveta u Moskvi osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj, dok je Đoković minule sezone osvojio sedam ATP titula, među kojima gren slem Australijan Open i Masters kup.
Za najbolji ženski tim proglašena rukometna reprezentacija, vicešampion sveta, a najbolji muški tim je odbojkaška reprezentacija, osvajač bronzane medalje na prvenstvu Evrope.
Najuspešniji mladi sportista je veslač Andrija Šljukić, najbolji trener selektor rukometašica Saša Bošković, a dobitnik trofeja MOK „Pjer Kuberten, sport kao škola života“ je košarkašica Nataša Kovačević.
-U saradnji sa našim partnerima, pre svih ministarstvom omladine i sporta, Međunarodnim olimpijskim komitetom i ostalima, uspeli smo da obezbedimo sredstva kako bi naši sportisti imali uslove kao i njihove kolege iz drugih zemalja. Smatram da to nije bilo lako ostvariti i zahvalan sam im na tome – rekao je predsednik OKS Vlade Divac na svečanosti u Domu Narodne skupštine.
On je srpskim sportistima poželeo srećnu i uspešnu 2014. godinu.
-Na njima je da izbore norme za Soči i Rio, a oni koji su vize za ta takmičenja već obezbedili ispisaće svoja imena u stranicama OKS. Siguran sam da ćete u Sočiju dati maksimum, idite korak po korak, verujte u sebe, a mi ćemo biti uz vas – poručio je Divac.

Povezana vest:  17. OLIMPIJSKE IGRE 1960, Vilma Rudolf u Rimu zadivila svet