Marko Djordjevic Natasa Jankovic Marko StojanovicOtvorena izložba „Zimske olimpijske igre: od Šamonija do Sočija“

U Domu omladine Beograda, danas je svečano otvorena izložba „Zimske olimpijske igre: od Šamonija do Sočija“ u organizaciji Fonda sporta i olimpizma, Olimpijskog komiteta Srbije i Doma omladine Beograda.
Izložba je organizovana povodom nastupajućih XXII Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, a prikazani su najznačajniji momenti iz istorije Zimskih olimpijskih igara, počev od prvih Igara održanih u Šamoniju 1924. god, pa sve do predstojećih Olimpijskih igara u Sočiju 2014. god.
-Budući da je jedan od osnovnih ciljeva Fonda sporta i olimpizma čuvanje i prikazivanje sportskog i olimpijskog nasleđa kroz izložbe, meni je izuzetno drago što smo nakon veoma uspešne izložbe posvećene letnjim Igrama, uspeli da organizujemo i izložbu posvećenu Zimskim olimpijskim igrama. Posetioci imaju priliku da saznaju nešto više o dostignućima naših olimpijaca i vide najznačajnije eksponate iz fundusa Fonda sporta i olimpizma – rekla je direktor Fonda sporta i olimpizma, Nataša Janković.
Direktor Doma omladine Beograda, Marko Stojanović, poželeo je dobrodošlicu svima i pozvao mlade da češće dolaze u Dom omladine, jer je to i njihova kuća: „Ne mogu svi da budu vrhunski sportisti i da osvajaju medalje na Olimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima, ali svako od vas može da bude vrhunski navijač i da navija za Srbiju!“
Izložbu je svečano otvorio bivši olimpijac u alpskom skijanju, Marko Đorđević, učesnik Zimskih olimpijskih igara u Naganu 1998. i Solt Lejk Sitiju 2002.: „Učešće na Olimpijskim igrama je najlepši osećaj koji sportista u svom životu može da doživi. Svima vama koji se bavite sportom želim da iskusite tu čast i zadovoljstvo da predstavljate svoju zemlju na Igrama.“
Nakon svečanog otvaranja izložbe, za najmlađe posetioce organizovan je „Zimski olimpijski čas“, a mališani su imali prilike da steknu znanja o istoriji Zimskih olimpijskih igara, olimpijskim vrednostima i znamenitim olimpijcima.
Izložba će biti otvorena za posetioce svakoga dana od 24 – 31. januara 2014. godine, u periodu od 12-20h.

Povezana vest:  OKS obeležio 106. rođendan, Paspalj očekuje uspeh u Riju