potpisivanje oks mos

OKS dobio od ministarstva sporta 2.800.000 evra

Ministarstvo omladine i sporta Srbije izdvojilo je iz svog budžeta 2.800.000 evra za Olimpijski komitet Srbije (OKS), a najveći deo novca namenjen je za pripreme Igara u Rio de Žaneiru. Ugovor o godišnjem finansiranju za 2014. potpisali su minister omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić i generalni sekretar OKS-a Đorđe Višacki. 
-Građani moraju da znaju koliko država ulaže u sportiste i razvoj sporta. Ove godine smo, uprkos krizi, uspeli da povećamo sredstva za olimpijski komitet, koji svojim radom sa sportistima i reuzltatima koje oni postižu, dokazuje da se uložena sredstva isplate – naveo je Udovičić u saopštenju. 
On je dodao da su očekivanja veća srazmerno ulaganjima. 
-Srazmerno ulaganjima, i očekivanja su veća. Ja ću se uvek zalagati da se novac građana Srbije troši na najbolji način, da on stigne do sportista i da oni osete da država vodi računa o njima – kazao je ministar omladine i sporta. 
On je razvojne programe OKS-a ocenio kao „posebno važne“ i da će kroz njih biti identifikovani novi sportovi i sportisti s kojima Srbija može da postigne dobre rezultate. 
-To je ulaganje u juniore i kadete. Vodimo računa o njima, prepoznajemo kvalitet četiri-pet godina pre nego što naprave rezultat i tako pokušamo da sprečimo odlazak tih sportista u inostranstvo – rekao je Udovičić. 
Višacki je kazao da će najveći deo sredstava biti namenjen aktivnostima vezanim za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. 
-Novac do poslednjeg dinara ide u pripreme sportista, kako bi se na takmičenjima osećali ravnopravnim s rivalima koji dolaze iz znatno bogatijih zemalja. Srbija je u punoj meri stala iza svojih vrhunskih sportista. Želja je da se to spusti i na lokalni nivo, jer svi naši sportovi koji postižu vrhunske rezultate potiču upravo sa lokala – izjavio je Višacki. 
Udovičić i Višacki poželeli su sreću i dobre rezultate srpskim sportistima koji će učestvovati na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. 

Povezana vest:  OI 2016, Otkazano današnje takmičenje u veslanju