XV sednica Izvrsnog odbora OKS

ZOI SOČI 2014

Tim Srbije u Sočiju sastavljen od 8 sportista u 5 sportova

 

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije verifikovao je konačne poimenične prijave nacionalnih sportskih saveza za učešće sportista na XXII Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Na osnovu poimeničnih prijava koje su nacionalni sportski savezi dostavili, a u skladu sa ostvarenim rezultatima sportista na zvaničnim rang listama Međunarodnih sportskih federacija i usvojenih kriterijuma OKS, usvojen je predlog da Tim Srbije u Sočiju čini 8 sportista u 5 sportova: Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko skijanje), Ivana Kovačević, Rejhan Šmrković i Milanko Petrović (nordijsko trčanje), Milanko Petrović (biatlon), Nina Micić (snoubord), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob).

Povezana vest:  Odbojka bez ponovljenih snimaka na Olimpijskim igrama

Olimpijski tim Srbije putuje iz Beograda za Soči 3. februara u 18:30h čarter letom koji je obezbedila kompanija „Putevi Užice“. Izvršni odbor OKS usvojio je predlog Sportske komisije OKS da se za nosioca zastave Srbije na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju imenuje Milanko Petrović, takmičar u biatlonu i nordijskom trčanju.

Na osnovu predloga Komisije za programska pitanja OKS, Izvršni odbor je usvojio odluku da se, na osnovu ostvarenih rezultata u prethodnom periodu, Jelena Janković (tenis), Dragana Tomašević (atletika) i Dimitrije Grgić (streljaštvo) uvrste u kategorizaciju Olimpijskog komiteta Srbije.

Povezana vest:  Stonoteniserka Perić-Ranković osvojila zlatnu medalju u Riju

Na osnovu ostvarenih rezultata Andrea Arsović i Zorana Arunović (streljaštvo) i Novak Đoković (tenis), od danas se nalaze u prvoj kategoriji, dok se Jasna Šekarić (streljaštvo) nalazi u drugoj kategoriji. Ženska rukometna reprezentacija od sada se nalazi u prvoj kategoriji a ženska odbojkaška reprezentacija u drugoj kategoriji.

Izvršni odbor OKS usvojio je predlog Komisije za programska pitanja OKS da se u Razvojne programe OKS na osnovu ostvarenih rezultata uvrste kajakaš Nemanja Stanivuković, džudistkinja Julijana Savić, teniserka Ivana Jorović kao i veslačka posada u dubl skulu.

Povezana vest:  OI 2016, Odbijena žalba američke štafete, Kanadi ostaje bronza