vanja udovicic mos

Udovičić: Veća podrška paraolimpijcima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije (POKS) Zoran Mićović potpisali su danas ugovor o finansiranju na osnovu kojeg će paraolimpijci ove godine iz budžeta dobiti 42 miliona dinara.
-Paraolimpijci i sportisti sa invaliditetom zauzimaju izuzetno važno mesto u radu ministarstva i u strategiji razvoja sporta u narednih pet godina. Veća podrška nije rezultat samo uspeha koje oni postižu, već odraz želje Vlade Srbije da edukuje naciju, pruži nadu sportistima i njihovim roditeljima, ali i pre svega da sistemski reši probleme sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom. Tih 10 odsto građana Srbije su heroji našeg društva i naš je zadatak da neprekidno u prvi plan ističemo njihovu hrabrost, odlučnost i istrajnost – rekao je Udovičić nakon potpisivanja ugovora u Palati Srbija.
Predsednik POKS Mićović zahvalio se ministarstvu na uvećanju budžeta, koji je skoro duplo veći u odnosu na prošlu godinu. 
-Prepoznavanje sporta osoba sa invaliditetom ide uzlaznom putanjom i na tome smo veoma zahvalni. Država na ovaj način pokazuje brigu za sve svoje građane, dokazuje da ceni rezultate naših sportista sa invaliditetom i pruža im priliku da se bave sportom – kazao je Mićović.
Sredstvima koja je ministarstvo omladine i sporta obezbedilo za ovu godinu Paraolimpijski komitet će, između ostalog, finansirati i učešće na Zimskim paraolimpijskim igrama u Sočiju, na kojima će se takmičiti Jugoslav Malešević u dve discipline alpskog skijanja.
Pored podrške POKS, ministarstvo omladine i sporta će nastaviti da podstiče mlade sportiste sa invaliditetom da postižu vrhunske rezultate i kroz stipendiranje, novčane nagrade za rezultate postignute na takimčenjima, finansiranje saveza koji se bave sportom osoba sa invaliditetom i nastavak prilagođavanja sportskih objekata potrebama osoba sa invaliditetom.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Ćerka Boba Marlija kreira za reprezentaciju Jamajke