rusija slavlje hokej

ZOI SOČI 2014

Rusija nadigrala Sloveniju, a Amerikanci Slovačku

Hokejaška reprezentacija Rusije pobedila je danas Sloveniju sa 5:2 (2:0, 1:2, 2:0), dok su Sjedinjene Američke Države sa 7:1 (1:0, 6:1, 0:0) savlade Slovačku u utakmicama prvog kola Grupe A na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Slovenija koja prvi put učestvuje na Igrama u hokeju na ledu, pružila je favorizovanim Rusima jaka otpor u prve deonice, ali na kraju nisu uspeli da dođu do bodova. 
Strelci za Rusiju bili su Aleksandar Ovečkin, Jevgeni Malkin, Ilija Kovalčuk, Valeri Ničuškin i Anton Belov. Dva pogotka za Sloveniju postigao je Žiga Jeglič. 
S druge strane, Amerikanci su opravdali ulogu favorita protiv Slovačke i ubedljivo trijumfovali. Dva gola za Amerikance postigao je Pol Stastni, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Džon Karlson, Rajan Kesler, Dejvid Bejks, Fil Kesl i Dastin Braun. Jedini gol za Slovačku selekciju postigao je Tomas Tatar. 
Pobednici grupa izboriće direktno učešće u četvrtini finala, dok će najbolje drugoplasirana ekipa takođe biti među osam najboljih. Preostalih osam selekcija boriće se za učešće u četvrtfinalu. 
Ranije danas, Finska je u prvom meču Grupe B savlada Austriju sa 8:4, dok se kasnije večeras sastaju Norveška i Kanada. 

Povezana vest:  Mlada ruska klizačica Valijeva pozitivna na doping