Milanko Petrovic 5 dan 1

ZOI SOČI 2014

Furkadu novo zlato, Petrović tek 69. mesto

Francuski biatlonac Marten Furkad osvojio je danas zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, pošto je slavio u trci na 20 kilometara, dok je srpski olimpijac Milanko Petrović ponovo bio 69. Srebrnu medalju osvojo je Nemac Erik Leser, dok se bronzanim odličjem okitio Rus Evgeni Garaničev. 
Furkad je trku na 20 kilometara završio za 49 minuta, 31 sekundu i sedam stotinki uz jedan promašaj na strelištu, pa je tako došao do druge zlatne medalje na Igrama u Sočiju, pošto je prethodno slavio u poteri. 
Drugoplasirani Leser je za Furkadom kasnio 12,9 sekundi, dok je Garaničev bio 34,5 sekundi iza Francuza. Nemac na strelištu nije imao nijedan promašaj, dok je Garaničev imao jednu grešku u stojećem stavu. 
Četvrto mesto zauzeo je Austrijanac Simon Eder, peti je bio njegov sunarodnik Dominik Landertinger, dok je na šestom bio Francuz Žon Gijom Beatriks, a sedmi je Norvežanin Emil Hegel Svendsen. 
Sjajno osmo mesto za Sjedinjene Američke Države zauzeo je Lovel Bejli, dok je deveti bio Serhi Semenov iz Ukrajine, a 10. mesto je zauzeo Danijel Bem. Srpski biatlonac, Petrović, bio je tek 69, isto kao i u poteri, sa sedam minuta, 13 sekundi i sedam stotinki zaostatka. Na strelištu je imao šest promašaja, jedan u ležećem i pet u stojećem. 

Povezana vest:  Rog: Ne znam ko će večeras upaliti plamen na stadionu