Milanko Petrovic 5 dan 1

ZOI SOČI 2014
Petrović zadovoljan što je završio trku

Srpski reprezentativac Milanko Petrović rekao je danas da je zadovoljan što je uspeo da završi trku u skijaškom trčanju na 15 kilometara i da klasična trka nije njegova primarna disciplina.
Petrović je zauzeo 77. mesto u klasičnoj trci u skijaškom trčanju na 15 kilometara. Drugi srpski reprezentativac Rejhan Šmrković nije završio trku, pošto je obnovio povredu skočnog zgloba.
Petrović je juče u trci na 20 kilometara zauzeo 69. mesto.
-Nakon jučerašnje trke na 20 kilometara, zadovoljan sam što sam uspeo da završim danas. Ovako jake dve trke u dva dana je teško voziti. Klasika nije moja prioritetna disciplina i ovo je prvi put da je vozim na ovako važnom takmičenju – rekao je Petrović posle trke.
-Za nedelju dana imam i trku na 50 kilometara, do tada ću imati dovoljno vremena da se odmorim i siguran sam da će i rezultat biti mnogo bolji- dodao je on.
Rejhan Šmrković rekao je da je odustao pošto nije smeo da rizikuje da pogorša povredu.
-Prošle godine sam slomio desni skočni zglob. Nakon trke sprinta bol se ponovo pojavio, ali sam ipak želeo da pokušam da završim trku.Ipak, nakon pola staze nisam više mogao da izdržim i rizikujem da pogoršam povredu, pa sam morao da odustanem – rekao je Šmrković.
Trener olimpijskog tima Srbije u skijaškom trčanju Tihomir Milosavljević rekao je da je siguran da će Petrović u poslednjoj trci biti mnogo bolji.
-Milanko je nakon jako naporne jučerašnje trke uspeo da se oporavi i nastupi danas. Tehnički je korektno sve obavio, s obzirom na to da klasika nije njegova disciplina. Siguran sam da će u poslednjoj trci biti mnogo bolji. Rejhana je nažalost povreda sprečila da na svom debiju na Olimpijskim igrama završi obe trke – rekao je Milosavljević

Povezana vest:  Devenport: Navijaću iz Beograda, jer nemam ulaznice