Vukicevic nakon trke

ZOI SOČI 2014

Vukićević: Trebalo je više da rizikujem

Srpski skijaš Marko Vukićević rekao je da je zadovoljan kako je tehnički vozio današnji super-dži na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, ali da je trebalo više da rizikuje. 
-Tehnički sam dobro vozio, ali trebalo je više da rizikujem. Previše sam poštovao stazu jer nisam imao prilike ranije da je isprobam. Maltene su svi takmičari na ovoj stazi prethodno vozili spust.S obzirom da mi je ovo prvi nastup na igrama, imao sam dodatnu odgovornost da završim trku i drago mi je da sam uspeo – rekao je Vukićević posle trke. 
Vukićević je bio 48. u super-džiju, od ukupno 63 takmičara. 
-Kada sam sad probio led, veleslalom će mi mnogo lakše pasti I siguran sam da će i rezultat biti bolji – kazao je Vukićević. 
Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Kjetil Jansrud, srebrnu Amerikanac Endrju Vajbreht, a bronzane Kanađanin Jan Hudek i Bode Miler iz SAD. Vukićevićev trener Miloš Tomić rekao je da ne može da bude nezadovoljan plasmanom, a naročito tehničkim izvođenjem, jer je to prvi nastup Srbije u muškoj konkurenciji u brzim disciplinama na ZOI.
-Marku je bio problem što nije imao pravo nastupa u spustu I superkombinaciiji, dok je većina konkurenata isprobala stazu. Previše je poštovao stazu, nije mogao da zna koliko sme da rizikuje i koje su mu krajnje granice – rekao je Tomić. 
Prema njegovim rečima, Vukićević će biti rasterećeniji za preostale dve discipline. 
-Voziće mnogo agresivnije i riskantnije. Marko je jedan od najmlađih takmičara na igrama i već je sada pokazao da ima veliki potencijal, tako da sa punim pravom na sledećim Olimpijskim igrama možemo da očekujemo plasmane u prvih 20 u nekoliko disciplina – ocenio je Tomić. 
Vukićević će 19. februara učestvovati u veleslalomu, dok će se tri dana kasnije takmičiti i u slalomu. 

Povezana vest:  OI 2016, Teodosić: Trudićemo se da napravimo senzaciju