ski skokovi nemci

ZOI SOČI 2014

Nemci osvojili zlatnu medalju u ekipnim skijaškim skokovima

Reprezentacija Nemačke osvojila je danas zlatnu medalju u ekipnim skokovima na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Srebrnu medalju osvojila je reprezentacija Austrije, dok se selekcija Japana okitila bronzom. 
Severin Frojnd, Marinus Kraus, Adreas Vank i Andreas Velinger za Nemačku su ovojili treću zlatnu medalju u istoriji na Zimskim olimpijskim igrama u ekipnim skokovima, pošto su danas osvojilu ukupno 1.041,1 bod. 
Najbolje skokove za selekciju Nemačke ostvario je Kraus, koji je individualno ostvario peti rezultat pošto je osvojio 268,1 bod. Austrijanci su u sastavu Gregor Šlirencauer, Tomas Ditart, Tomas Morgenštern i Mihael Hajbok ostvarili skor od 1.038,4 bodova, a najbolji je bio osvajač Četiri skakonice, Ditart na šestom mestu, sa 266,2 boda. 
Bronzanu medalju za Japan osvojili su Norijaki Kasai, Daiki Ito, Taku Takeuči i Rurehi Šimicu, pošto su sakupili ukupno 1.024,9 bodova. Na četvrtom mestu našli su se Poljaci sa 1011,8 bodova, dok je Slovenija zauzela peto mesto sa 995,6 bodova, iako je individualno Peter Prevc bio najbolji danas sa ukupno 276,7 bodova. 
Šesto mesto zazuzeli su Norvežani sa 990,7 bodova, dok su sedmi bili Česi sa 967,8, a osmi Finci sa 942,8. Timskim skokovima na velikoj skakaonici u Sočiju završena su takmičenja u skijaškim skokovima na Zimskim olimpijskim igrama. 

Povezana vest:  Divac: U Londonu imamo 10 realnih šansi za medalju