Micic Nina

Micićeva razočarana rezultatom u paralel veleslalomu

Srpska snouborderka Nina Micić rekla je danas da je razočarana svojim rezultatom u paralel veleslalomu i da će pokušati da bude bolja u paralel slalomu. Micićeva je današnje takmičenje u kvalifikacijama u paralel veleslalomu završila na 27. mestu. Prvu vožnju završila je za 1:00,93 minut, a drugu je zbog pada završila za 1:04,01 minut. U osminu finala plasiralo se najboljih 16 devojaka. 
-Prvu vožnju sam vozila mnogo oprezno jer je mnogo devojaka koje su startovale pre mene palo zbog zaleđene staze. Pred drugu vožnju je otoplilo i staza je bila odlična. Sjajno sam vozila ali me je greška u samom cilju koštala boljeg plasmana – rekla je Micićeva. 
-Izgubila sam koncentraciju u deliću sekunde, jer sam sebe vecg videla u cilju i zbog toga sam pala i izgubila nekoliko sekundi. Mnogo mi je krivo jer sam odlično vozila ali idemo dalje, pokušaću da se koncentrišem na naredno takmičenje u paralel slalomu – dodala je ona. 
Takmičenje u paralel slalomu održaće se u subotu. Skijaš Marko Vukićević nije danas uspeo da završi trku u superveleslalomu, pošto je promašio kapiju. On je najavio „oštru vožnju“ u subotu u slalomu. 
-Dobro sam vozio u prvom delu staze i čak mi je i prolazno vreme bilo dobro, ali zaokret na skoku nisam izveo na vreme i zbog velike brzine sam završio ispod sledeće kapije. Vožnja je bila dovoljno agresivna i onakva kakvu smo planirali. Idem sa istom strategijom, da se takmičim i da vozim oštro jer samo to je put do dobrog plasmana – rekao je Vukićević. 

Povezana vest:  STRELCI, TEKVONDISTI, BOKSERI I STRELIČARI KRENULI NA EVROPSKE IGRE