Vlade Divac

Divac u Kuvajtu razgovarao s predsednikom MOK

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac razgovarao je danas u Kuvajtu s predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom na sastanku Izvršnog saveta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK).
-Bah je najavio reforme u međunarodnom olimpijskom pokretu u domenu kandidature gradova za Olimpijske igre, sportskog programa i uvođenja zvaničnog televizijskog kanala na svetskom nivou – rekao Divac, a prenosi OKS.
Na 63. po redu sastanku Izvršnog saveta ANOK predsednici finansijske, pravne, sudijske, sportske, medicinske, marketing i drugih komisija ANOK podneli su izveštaje sa sastanaka održanih dva dana ranije u Kuvajtu.
Članovi Izvršnog saveta ANOK diskutovali su o organizaciji nedavno završenih 22. Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, kao i o organizaciji ANOK Igara na plaži čije će se vreme i mesto održavanja znati nakon zvanične prezentacije ovog projekta Izvršnom odboru MOK od 8. i 9. jula u Lozani.
-Na sastanku smo razgovarali o detaljima organizacije novog takmičenja koje će se održavati pod pokroviteljstvom ANOK, Igara na plaži, a odlučeno je i da će biti uvedene nagrade ANOK za najbolje sportiste i trenere. Prve nagrade biće dodeljene već ove godine u Bangkoku na gala večeri u sklopu održavanja Generalne skupštine ANOK – dodao je Divac.
Na sastanku u Kuvajtu dogovoreni su detalji održavanja naredne Generalne skupštine ANOK koja će biti održana u Bangkoku od 5. do 9. novembra, i potvrđeni termini održavanja Generalne skupštine u Vašingtonu 2015. i Rio de Žaneiru 2016. godine.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Košarkaši Srbije srebrni na MI u Mersinu