vanja udovicic profil okt 2013
Udovičić: Privatizacija u sportu je neizbežna
 
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je privatizacija u sportu neizbežna i da će ta tema biti pokrenuta nakon formiranja nove vlade.
-Privatizacija je neizbežna. Čeka se nova vlada, a za to vreme veoma intenzivno radimo. Zakonski predlozi su skoro spremni. Obišli smo celu Srbiju i razgovarali o privatizaciji. Analiziramo modele i u regionu i Evropskoj uniji, jer želimo da iz svih primera izvučemo najbolje i da izbegnemo greške koje su drugi pravili – rekao je Udovičić na sastanku u Sofiji sa bugarskom ministarkom omladine i sporta Marijanom Georgijevom s kojom je razgovarao o iskustvima Bugarske u procesu privatizacije u sportu.
On je naglasio da je privatizacija način za ozdravljenje srpskog sporta kroz privlačenje zdravog kapitala.
-Ona će se desiti hteli to neki ili ne. Jasna je politička volja da se konsolidacija finansijskog i ekonomskog sistema koja se dešava na nivou cele države, dogodi i u sportu. Želimo transparentan i pravedniji sistem, sa jačom ulogom privatnog sektora. Cilj je da iz tog procesa klubovi izađu zdraviji, a država i novac poreskih obveznika zaštićeni od neracionalnog trošenja, da se zna odgovornost pojedinaca i način na koji se ophodi s državnom svojinom – istakao je ministar Udovičić.
Udovičić će se u naredna dva dana sastati i sa kolegama zaduženim za oblast sporta u Rumuniji i Poljskoj, sa kojima će razgovarati o iskustvima njihovih zemalja u privatizaciji sistema sporta.
Povezana vest:  ŠAH, Korak u budućnost