sah

ŠAH VESTI

Vodi Aleksandar Inđić

Treće kolo Državnog prvenstva šahista, igrano večeras u Subotici, donelo je veliku borbu, nekoliko zanimljivih partija i vođstvo na tabeli Aleksandra Inđića. Iskusni Robert Markuš je do pola poena protiv mladog Novaka Čabarkape došao ponavljanjem poteza jer je Čabarkapa izvukao I drugu damu.
Borbeni remi viđen je i u partiji Nikola Sedlak-Ivan Šarenac. Brzo su remizirali Miloš Perunović i Igor Miladinović, dok su Nestorovići, Dejan i Nikola, bratski remi sklopili već posle deset povučenih poteza. Pobede su večeras zabeležili Borko Lajtham protiv Dušana Popovića i Aleksandar Inđić protiv Branka Damljanovića. 
Lajthajm je pobedio u dvosekloj završnici, u kojoj je mat visio na obe strane. a bio je za potez brži od Popovića. Inđić je preciznom igram u završnici prinudio na predaju DALEKO iskusnijeg protivnika posle 78 poteza. 
Na tebeli vodi Inđić sa 2,5 poena, ispred Dejana Nestorovića i Šarenca sa po dva poena. 
Markuš, Perunović, Čabarkapa, Lajthajm i Sedlak imaju po 1,5 poena, a Popović, Damljanović, Nikola Nestoreović i Miladinović po jedan osvojeni poen. U četvrtom kolu sutra (15.30) igraju: Šarenac-Popović, Damljanović-Lajthajm, Markuš-Inđić, Miladinović-Čabarkapa, Nikola Nestorović-Perunović, Sedlak-Dejan Nestorović. 
Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, a šampionat se završava 17. aprila. 

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan sutra protiv Slavije u Zalogu