Dragoslav PetrovicBADMINTON
Srbija prvi put na Svetskom prvenstvu
 
U Maleziji 13. aprila počinje Svetsko juniorsko prvenstvo koje će okupiti oko 376 badmintonaca i badmintonki koji će se do 18. aprila boriti za planetarna odličja u svim konkurencijama. Među njima će biti i naš najbolji junior Dragoslav Petrović koji će tako, još jednom, ispisati istorijsku stranicu srpskog badmintona budući da je prvi naš takmičar koji se našao na nekom planetarnom šampionatu. Petrović u najjačoj svetskoj konkurenciji igrača do 19 godina u prvom kolu igra protiv domaćeg takmičara Jia Vei Tana dok bi, u slučaju prolaska, u drugom ukrstio koplja sa, takođe, Azijatom – Čija Hong Luom iz Kineskog Tajpeha. Petrović će nastupiti i u konkurenciji mešovitih parova. U tandemu sa Hrvaticom Majom Pavlinić slobodan je u prvom kolu dok će u drugom, za plasman među 32 najbolja svetska para, igrati sa kominacijom Južne Koreje Jae Hvan Kim, He Jong Kong.
U svakom slučaju težak zadatak je pred našim reprezentativcem kojem će šampionat u Maleziji biti pretposlednja stanica ka Olimpijskim igrama mladih u Nanđingu u avgustu. Naime, posle prvenstva u malezijskom gradu Alor Setaru Petrovića očekuje još turnir u Izraelu nakon koga će se podvlačiti crta za Nanđing.
-Biti samo učesnik Svetskog juniorskog prvenstva je velika stvar, pogotovo ako se zna da ima mnogo jakih badminton zemalja koje neće imati predstavnike u Maleziji. Biće ovo ujedno i poslednji veliki skup juniora pred Olimpijske igre mladih od kojih Petrovića milimetri dele od učešća. Idemo u Alor Setar da prikažemo srpski badminton u najlepšem svetlu i da pokušamo u prejakoj konkurenciji da ostvarimo što bolji rezultat. Žreb nam nije bio naklonjen. Već na startu Petrović je, u obe konkurencije u kojima će nastupiti, nabasao na izuzetno jake protivnike, a jedini zadatak koji ima jeste da pruži svoj trenutni maksimum – kazao je pred put u Maleziju glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.
Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, PLEJ OF, Partizan na korak do finala plej-ofa