Start-Larina-trkaORIJENTIRING
Sutra deveta „Larina trka“

Orijentiring takmičenje „Larina trka“ po deveti put će se održati u nedelju, 13. aprila 2014. godine u Kragujevcu u Šumaricama sa početkom u 12.00 časova. Takmičenje organizuje Sportsko društvo „Jasenica“ u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka a uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled teške i neizlečive bolesti, zauvek napustila orijentiring staze.
Cilj trke je, pre svega, popularizacija orijentiringa kao sporta koji promoviše zdrave stilove života i očuvanja životne sredine. Trka ima takmičarski karakter i u njoj, pored redovnih takmičarskih kategorija uzrasta od 12 pa do 65 godina i dve kategorije elitnih takmičara, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta, dok se u kategoriji „Sport za sve“ mogu prijaviti svi zainteresovani koji žele da oprobaju sposobnosti svog duha i tela uz kartu i kompas. Startina za ovu kategoriju je donacija Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka za unapređenje kvaliteta lečenja i života malih pacijenata i njihovih porodica.
Izuzetno je važan humanitarni aspekt ove manifestacije. Mi kao društvo imamo privilegiju da delimo život sa zdravim, mladim generacijama. Ali tu privilegiju moramo da zaslužimo, naročito kod onih kojima je pomoć društva neophodna. Ovo je ujedno i poruka drugima da pozitivnu energiju i želju usmere ka humanitarnom radu i da se tako uključe u pozitivne društvene tokove – izjavio je mr Dragan Atanasov, pomoćnik ministra za omladinu i sport.
Na ovogodišnjoj trci očekujemo preko 300 takmičara iz srpskih klubova i redovnih takmičarskih kategorija. Učesnici trke biće deca predškolskog uzrasta i učenici osnovnih i srednjih škola grada Kragujevca, deca bez roditeljskog staranja sa područja socijalne ustanove Kragujevca, kao i članovi NURDORa. Smatramo da je ovo primeren način da se ukaže na značaj očuvanja i unapređivanja zdravlja naše dece, kao i na značaj podrške i saosećanja svoj deci oboleloj od teških bolesti – rekao je Milorad Stanojković iz OK „Jasenica“, član organizacionog odbora.
Prijave za učešće možete potvrditi na e-mail: [email protected] , kao i putem telefona: 060/3163933
Prva tri plasirana u svim kategorijama dobijaju medalje i prigodne nagrade za prvoplasirane.
Larina trka se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Kragujevac i generalnog sponzora kompanije „Magic-Map“.

Povezana vest:  KUGLANJE, Prijateljski meč Srem (Sremska Mitrovica) – Crvena zveda BN Bos 3.221:3.278 (2:6)