EST-SRB 03HOKEJ NA LEDU
Odlični „orlovi“ ipak nedovoljno jaki za Estoniju

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu poražena je od selekcije Estonije rezultatom 5:2 (1:1,2:0,2:1) u trećem kolu Svetskog prvenstva u Beogradu.
Naši reprezentativci su pružili odličnu partiju iako su Estonci bili veliki favoriti. Vrlo disciplinovana igra tokom celog meča čuvala je naš tim od jeftinih golova. Estonci su iskoristili veliku nadmoć u šutevima (51-23), ali je sjajan na golu našeg tima ponovo bio Arsenije Ranković sa čak 46 odbrana.
Reprezentacija Srbije je odlično započela meč, pošto je već u devetom minutu povela golom Dimitrija Filipovića i blago šokirala gostujući tim a razgalila domaće navijače. Verovatno ključni momenat susreta dogodio se samo minut i po kasnije kada je Nemanja Janković propustio priliku da u kontranapadu savlada golmana Kolosova.
Estonci ovaj propust koriste samo dva minuta kasnije kada Virjasov izjednačuje. Ipak, rezultat od 1:1 na prvom odmoru davao je veliku nadu u povoljan ishod.
Ipak, Estonci u nastavku dolaze do svoje igre, dok je naš tim fizički blago posustao. Protivnički tim to koristi, postiže dva gola i dolazi do teško dostižnih 1:3.
Međutim, već posle minut i po igre u poslednjem periodu, večeras ponovo odlični Nemanja Vučurević u sjajnom solo prodoru prolazi čitavu odbranu Estonaca i smanjuje na obećavajućih 2:3, ali ipak nisu imali snage za potpuni preokret. Gosti u nastavku preko sjajnog Robe stižu do 4:2, da bi Osipov otklonio sve sumnje u 52. minutu.
Estonci su na taj način zabeležili i treću pobedu na šampionatu čime su praktično na pragu povratka u Diviziju I, dok su dosadašnji rezultati našu selekciju doveli u situaciju da su joj u opticaju svi konačni ishodi, od drugog mesta do ispadanja u niži rang.
U nedelju je na programu drugi slobodan dan na šampionatu, a naša selekcija takmičenje nastavlja u ponedeljak, 14. aprila kada se sastaje sa selekcijom Islanda. Taj meč na programu je od 20 časova.
U dnevnim terminima sastaju se Australija i Belgija (13h), odnosno Izrael i Estonija (16.30h).

Povezana vest:  Streličarstvo, Grozdanović, Stanković, Mioković i Caran pobedili na turniru Elit arčerija

Ipak bez rekorda
Uprkos očekivanjima i najavama pred susret sa Estonijom, u ledenoj hali „Pionir“ ipak nije oboren rekord po broju gledalaca na mečevima reprezentacije Srbije. Ipak, u hali „Pionir“ još jednom je zabeležena dobra poseta od oko 1100 gledalaca koji su odlično bodrili naš tim i imali priliku da vide zaista dobar hokej, retko dobar poslednjih godina na ovim prostorima.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac ipak je bio sprečen da prisustvuje početku utakmice i podbacivanju paka, a njegovu „ulogu“ preuzeo je g-din Stefan Stanković, direktor kompanije „P&G“ za Srbiju, koja je pomogla pripreme seniorske, kao i juniorske reprezentacije koja sutra leti put Estonije na Svetsko prvenstvo Divizije II, Grupa B.

Povezana vest:  KUGLANJE, Izvučene grupe za Šampionat sveta u Detenhajmu 2017.

Tabela:
1. Estonija 9
2. Island 5
3. Belgija 5
4. SRBIJA 3
5. Izrael 3
6. Australija 2