PONYBEJZBOL

Reprezentacija U16 dvanaesta u Pragu

 

Prvi put reprezentacija PONY Lige Srbije do 16 godina učestvovala je na kvalifikacionom PONY BASEBALL turniru  Evropske Zone u Pragu sa kojeg pobednik odlazi na završni turnir u Lafajet, SAD.

Od 14.-18.04.2010. mladi igrači iz Srbije odigrali su 6 utakmica na kojima su ostvarili jednu pobedu i pet poraza.Odlično je počelo prvog dana kad je odličnom igrom protiv reprezentacije Češke, Srbija izgubila 5-1, što nije bio očekivao jer su Česi bili glavni favoriti za osvajanje turnira, a na kraju i osvojili turnir.

Povezana vest:  U Čačku kroz igru i rekreaciju, manifestacijom Coca-Cola kup u Čačku promovisan timski duh i zdrave životne navike

Drugog dana posle produžetaka pali su Belorusi (8-7) i očekivala se laka pobeda protiv domaćeg kluba Kotlarke i samim tim četvrt finale protiv Nemaca.

Na žalost velikim brojem grešaka naši reprezentativci dozvoljavaju Česima da se odlepe na 9-3 čime je ostatak utakmice bila čista formalnost.Ovim porazom naša reprezentacija zauzela je 3. mesto u grupi i time stekla pravo da u razigravanju stigne bar do 9. mesta.Posle lakih poraza od Litvanaca 3-14 i Moldavaca 4-17, Srbija je poslednjeg dana izgubila i protiv Slovaka u produžecima 8-12 čime je osvojla 12.mesto na turniru.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Slovenka Maze pobednica veleslaloma u Kurševelu

Na turnir su išli: Nikola Vučević, Miodrag Popović, Vlada Bursać (treneri), Nenad Milankov, Nebojša Vlajkov, Stefan Bartolović, Marko Badovinac, Marko Živkov, Nemanja Pavlović, Aleksandar Milić, Nikola Dobrijević, Peđa Stanojev, Josip Seke, Stefan Mihailović, Nikola Jovanović, Maniša Čanak i Vladimir Parčetić.