BEC ADM 2014 forum clanicaJOVOVIĆ PREDSTAVLJAO SRBIJU NA SKUPŠTINI EVROPSKE BADMINTON KONFEDERACIJE
 
Dablin je od 10. do 12. aprila 2014. bio domaćin foruma članica i Skupštine Evropske badminton konfederacije (BEC) na kojima je Srbiju predstavljao predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović. Uz prisustvo 40 predstavnika evropskih država na forumu, a potom i na Skupštini BEC, vladala je radna atmosfera a donete su mnoge važne odluke za unapređenje i dalji razvoj badmintona na Starom kontinentu. Na forumu članica raspravljalo se o mnogim temama, od “Shuttle Time“ projekta razvoja školskog sporta do značaja socijalnih mreža za razvoj i popularizaciju badmintona. Skupština je bila izborna a na njoj je za predsednika BEC izabran Gregori Verporten (Belgija), a za potpredsednike Žoao Matoš (Portugalija), Andrej Antropov (Rusija) i Murat Ozmekik (Turska). Izabrani su i novi direktori sektora unutar ove organizacije. Novi direktor za administraciju je Lorens Ču (Švajcarska), direktor za kominikaciju Ričard Vom (Irska), direktor za razvoj Žan Mark Serfati (Francuska), direktor finansija Riči Kembel (Škotska), direktor za marketing Kevin Skot (Engleska), a direktor za sport Piter Tarkala (Slovačka).
U okviru trodnevnog najvišeg skupa BEC Radomir Jovović, inače član Komisije za Razvoj BEC, između ostalog, održao je i važan sastanak sa direktorom razvoja Svetske badminton federacije (BWF) Ianom Rajtom u vezi implementacije “Shuttle Time“ projekta u Srbiji kao nastavka započetog razvoja školskog badmintona. Na svečanom delu – „BEC gala večeri“ dodeljene su nagrade za najboljeg mladog igrača, najboljeg ženskog i muškog seniorskog igrača, ženu godine, najbolji projekat razvoja ženskog sporta a proglašen je i drugi član Kuće slavnih BEC-a. Inače, za najboljeg mladog takmičara nagradu je dobila Stefani Stoeva (Bugarska), što predstavlja veliko zadovoljstvo s obzirom da dolazi i kao predstavnik Balkanske badminton asocijacije, čiji je potpredsednik Radomir Jovović. Skup u Dablinu iskoristila je Škotska badminton federacija koja je upriličila prijem radi predstavljanja Glazgova kao potencijalnog grada domaćina Svetskog ekipnog prvenstva 2017.
-Godišnje okupljanje predstavnika evropskih država je najvažniji zvanični kontinentalni događaj. Održavanje dvodnevnog foruma, Skupštine i svečane dodele nagrada i priznanja je odličan novi koncept. Imao sam priliku da kroz formalne skupove, pojedinačne sastanke i neformalno druženje razmenim brojne informacije upravo sa liderima evropskih badminton država i čelnicima Evropske i Svetske badminton federacije. Priznanja za naš uspešan rad stižu, praktično, sa svih strana što nam otvara nove mogućnosti ali i predstavlja obavezu da nastavimo putem koji smo krenuli. Posebnu pažnju, pored razvoja takmičarskog, polažemo i na dalji naprredak projekata koji se tiču školskog sporta. Upravo iz tog razloga bih izdvojio i da je, tokom sastanka sa Ianom Rajtom, direktorom razvoja svetskog badmintona, postignut dogovor o pripremi zvanične literature na srpskom jeziku čime planiramo i da formalno započnemo primenu “Shuttle Time“ projekta koji širom Evrope i sveta daje sjajne rezultate – izjavio je Radomir Jovović.
Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SAFS, Polufinale NLS 2010: Veprovi dočekuju Zmajeve