photo 4Udovičić otvorio hokejaški turnir za decu u Pioniru

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas u ledenoj dvorani „Pionir“ hokejaški turnir za decu „Miodrag Šišić – Šile“.
Otvaranju turnira prisustvovali su reprezentativci Srbije koji su nedavno osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu.
-Ovaj turnir je prilika da iskažemo svoj sportski duh i gostoprimstvo. Kako turnir nema takmičarski karakter, on predstavlja idealnu priliku da se kroz sport, bez rivaliteta, podstaknu prava prijateljstva među mladim hokejašima. Sport povezuje ljude, neguje prave vrednosti i uči životu od najranijih dana. Zato osećam veliko zadovoljstvo što postoje ovakvi turniri koji decu iz različitih država regiona uče da se kroz sport druže, okupljaju zbog sporta i čuvaju svoje zdravlje – rekao je Udovičić.
Resorni ministar je iskoristio priliku da hokejaškim reprezentativcima Srbije oda priznanje na podršci koju daju mladim hokejašima.
-Vama mladima poručujem da se ugledate na njih i da nam u budućnosti donosite medalje sa mnogih takmičenja – rekao je ministar sporta.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Otkazan superveleslalom u Garmišpartenkirhenu