MIKS I SPRINT SRPSKA SELEKCIJAKUGLANJE
Zlato, srebro i bronza za srpske kuglaše na SP

Srpski omladinci osvojili su u jednom danu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju na Šampionatu sveta u kuglanju u češkom gradu Brnu.
Posle šampionske titule miks tandema Maja Đukić i David Lainščak, srebrom se okitio Igor Kovačić u sprintu, a u istoj disciplini bronzu je osvojila Vesna Boškov.
Pred poslednji dan omladinskog šampiionata sveta u nedelju 18. maja, kada će čak osmoro srpskih kuglaša i kuglašica igrati u pojedinačnom finalu, Srbija ima pet medalja – dva zlatne (muška omladinska repreznacija i miks tandem Maja Đukić – David Lainščak), srebrnu (Igor Kovačić – sprint) i dve bronzane (Vesna Boškov -sprint i Alen Kujundžić i Robert Ernješi – tandemi). Igor Kovačić sa zlatnom, srebrnom i bronzanom medaljom je među najtrofejnijim omladincima u Brnu.
– Posle današnjih uspeha, sve smo bliži cilju da budemo najbolja nacija na juniorskom Šampionatu sveta – rekao je predsednik KSS Uroš Dragojlović.- Zahvaljujem se još jednom Ministarstvu omladine i sporta Srbije na izuzetnoj pomoći našim programima. Mnogo ulažemo u podmladak, imamo sjajne generacije koje su nas obradovale i ovim trofejima i napravile izvanrednu atmosferu pred najvažniji deo dvonedeljnog kuglaškog festivala u Brnu, pojedinačnog seniorskog Šampionata sveta koji počinje u ponedeljak.
Pre omladinskog pojedinačnog i ekipnog Prvenstva sveta u Brnu je održan kadetski pojedinačni Svestki kup na kome je Alen Kujundžić osvojio pojedinačno zlato a sa Kristinom Ljubenković bronzu u miks paru. Srbija je bila druga nacija iza Češke a ispred Mađarske.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pejin barjaktar na otvaranju SP u Detenhajmu