SPORT INVALIDA

SRPSKI ATLETIČARI SE VRATILI SA SP U INDIJI

Srpske maharadže

 

sport_invalidaSimbolika je ovog puta više nego očigledna. Srpski atletičari vratili su se u Beograd sa Svetskog prvenstva za osobe sa invaliditetom u Indiji, u gradu Bangalor, sa četiri osvojene medalje (zlato, dva srebra i bronza), baš 3. decembra na Svetski dan osoba sa invaliditetom. Ekipa u sastavu Draženko Mitrović, Jovica Brkić i Željko Čeliković, uz trenere Vlastimira Golubovića i Jovana Đukića, dostojno je predstavljala Srbiju.

Čak tri medalje je osvojio Draženko Mitrović – zlato u bacanju diska rezultatom 31,19 metara što je i novi svetski rekord i dve srebrne medalje u koplju i kugli. Zahvaljujući ovakvim rezultatima Mitrović je najuspešniji u bacačkim disciplinama zbog čega razloga za zadovoljstvo ima na pretek.

Povezana vest:  Počelo Evropsko prvenstvo u Vroclacu: Ivanoviću izmakla medalja

Svakako da sam zadovoljan rezultatima, posebno zbog svetskog rekorda. Ja sam u atletici od 2005. godine, a od 2006. treniram sa Vlastimirom Golubovićem. Dugotrajni rad donosi očekivane rezultate. Iskoristio bih priliku da se zahvalim kompaniji Knjaz Miloš koja mi je pomogla oko nabavke suplemenata i sredstava za oporavak – rekao je Mitrović i poručio svima u sličnoj situaciji, povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom – Moraju da budu uporni i da idu napred, a za to je neophodna jaka volja.

Osim Mitrovića, sa bronzom iz diska se vratio Jovica Brkić, kao i 4. mestom u kugli i 5. u koplju. Ne treba zaboraviti ni Željka Čelikovića, koji je 4. mestom na 5.000 i 7. na 1.500 metara, takođe ostvario dobar rezultat.

Povezana vest:  NHL rezultati, subota 13. mart

Rezultat nije loš – skroman je Brkić, pa nastavlja – Zadovoljan sam učešćem i medaljama, a uspeo sam i da popravim lični rezultat u disku za 90 centimetara.

Posle svega ostaje i gorak ukus u ustima, pošto su samo familija, prijatelji i nekolicina novinara sačekali ove, može se slobodno reći, vrhunske sportiste.

 

GOLUBOVIĆ: USPEH NAPRAVLJEN U BESPARICI OD PEKINGA

 

Trener Vlastimir Golubović, takođe ima deo zasluga za medalje, ali kao i svaki trener uvek misli da može i bolje.

Pa moram da budem zadovoljan, ali uvek očekujem više – rekao je Golubović, a zatim se i našalio na sopstveni račun – Kada dođemo do tog više znači i da je moja trenerska karijera završena. Ovo je stvarno veliki uspeh, napravljen u teškim uslovima. Imali smo i dosta sreće, a i vreme nas je poslužilo.

Povezana vest:  KUGLANJE, Jedinstvo i Senta Visa prom četvrti u Kupu Evrope

Međutim medalja ima dve strane.

Draženku još uvek nije isplaćen ni dinar nagrade za osvajanje srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Pekingu prošle godine. Razumljivo je da zbog krize sve trpi, a nama nagrada nikad i nije bila motiv za takmičenje već rezultat, ali je neshvatljivo da su olimpijci dobili nagrade, a paraolimpijci ne.