DRUGI DAN VILOV I OSTOJICKUGLANJE
Oba miks tandema prošla, teški protivnici u sprintu na SP

Oba srpska miks tandema prošla su prvo kolo na seniorskom Šampionatu sveta u češkom gradu Brno.
Renata Vilov i Goran Ostojić su savladali posle „zlatnih kugli“ francuski miks Margo Gribelin – Frederik Kel. Prvi set je dobio srpski miks tandem. Završen je visokim rezultatima 161:161 i odigrane su po dve dodatne kugle za pobedu u setu. Prvo je igrao Ostojić i oborio „osmicu“, Kel je srušio takođe „osmicu“. Vilov je oborila „sedmicu“ za ukupno 15 čunjeva. Francuskinji Gribelin bila je potrebna „osmica“ da pobede, srušila je pet čunjeva i ukupno 13 i prvi set je pripao srpskom miksu. U drugom setu, sjajna igra srpskog tandema i pobeda 169:139. Ukupni rezultat od 330 čunjeva bio je nabolji prve večeri.
Drugi srpski miks Jasmina Anđelković – Čongor Baranj je takođe razigravao za pobedu protiv Poljaka Joane Lajtke i Pjotra Kielbe. U setovima je bilo 1:1 (160:135 i 145:148) i odlučivale su dve „zlatne kugle“. Anđelkovićeva je prva srušila osam čunjeva, njena protivnica pet. Baranj je, potom, pogodio „sedmicu“ (ukupno 15) i sve je bilo gotovo.
U drugom kolu u 21. maja Vilov i Ostojić igraće sa austrijskom kombinacijom Nikol Plamenig – Marin Ratmajer, dok će se Anđelkovićeva i Baranj sastati sa slovenačkim tandemom Brigita Strelec – Gregor Bajzelj.
U sprintu koji će se takođe igrati 21. maja, srpski predstavnici dobili su veoma teške protivnike. Parovi su – u 8,00: Anđelković – N. Savić (Slovenija), Barać – Fatner (Italija), 8,50: Vilov – D. Vidermanova (Češka), 9,40: Daniel Tepša – Vsetecka (Austrija), 10,00: Kovačić – Nemeš (Mađarska), 10,40: Zavarko – Zapletan (Mađarska).

Povezana vest:  KUGLANJE, NAŠI U SVETU: Srbi bez poraza u Austriji, Železarna ruši redom!