komisija za hitna pitanja SSS zasedalaOdržan Odbor za hitna pitanja Sportskog saveza Srbije, nastavlja se pomoć ugroženima

U prostorijama Sportskog saveza Srbije održan je Odbor za hitna pitanja, a sve povodom katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju. Predsedavao je Aleksandar Šoštar. Prisutni su bili svi članovi Komisije – Rajo Božović, Slobodan Đurić, Velizar Đerić i Goran Ivanović. Sastanku su prisustvovali još i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez i savetnik predsednika SSS Dane Korica.
SSS se uključio u akcije Ministarstva omladine i sporta, koje sprovode u ovim teškim vremenima, na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem. Članovi su obavešteni o kupljenih pet šlepera sa negaziranom vodom. Voda je isporučena u poplavljene oblasti Ub, Lazarevac, Krupanj i Paraćin a početkom sledeće nedelje šleper ide u Svilajnac. Od zaključaka koji su donešeni, ističemo organizovano prikupljanje imena volontera iz svih saveza članica SSS, koji bi se stavili na raspolaganje gde budu potrebni, odluku do se do kraja godine članovi UO i zaposleni odreknu svih dnevnica, a da zaposleni odvajaju 7 odsto od ličnih primanja, svakog meseca.
Održana je i sednica Komisije za dijasporu. U planu je, na predlog MOS, otvaranje deviznog podračuna, za eventualne uplate iz inostranstva, za pomoć ugroženima.

Povezana vest:  SLALOM, Trijumf Katrin Cetel u slalomu na Pohorju