BGD Roler kup 2014. 1 trka Ada HujaPrikupljanje pomoći tokom trke Beogradskog roler kupa
 
Druga etapna trka Beogradskog roler kupa 2014. godine tokom kojeg je prikupljena novčana pomoć za žrtve poplava održana je danas na Kalemegdanu.
-Sva novčana sredstva koja budu prikupljena tom prillikom biće uplaćena na račun Vlade Srbije na ime pomoći žrtvama poplava i sanaciji posledica poplava u Srbiji – rekao je generalni sekretar Roler saveza Srbije i glavni trener reprezentacije Miodrag Popović.
On je naveo da će u ponedeljak na sajtu Roler saveza Srbije – rolersavez.rs biti objavljen izveštaj iz banke kao dokaz o uplati sakupljenih sredstava.
Popović je naveo i da je etapna trka prmotivno takmičenje u rolerima, odnosno
roler manifestacija koja se održava već pet sezona u Beogradu u organizaciji Roler saveza Srbije i klubova Interlajn i Olimpik.
-Ideja i cilj manifestacije je sama popularizacije roler sporta i uvođenje rekreativno – takmičarske aktivnosti kod mladih i starijih jer je to sport za sve od sedam do 77 godina – rekao je Popović dodajući da je među najstarijim učesnicima i 73 godišnji popularno nazvan “Čika Bane“.
On je naveo da je takmičenje bilo otvoreno za sve zainteresovane, a da su najbolji dobili medalje u obliku točkova za rolere.
-Nakon tri trke ovog proleća biće proglašeni ukupni pobednici u svim kategorijama – rekao je Popović dodajući da je ideja da roleri promovišu i kao takmičarska disciplina, a ne samo kao rekreacija.
PHOTO: Aleksandar Dosković
Povezana vest:  KUGLANJE, Milinković drugi senior, Vujović prvi junior u Skoplju