NEKADAŠNJA NACIONALNA LJUBIMICA OTVORILA 24. SAJAM ZIMSKE OPREME, TURIZMA I REKREACIJE „EKSPO ZIM”

Matejina zimska čarolija

 

matea_svet (2)Svi oni kojima su zimski sportovi u krvi, znaju da samo jedan događaj označava početak sezone a to je Međunarodni sajam zimske opreme, turizma i rekreacije, popularni „Ekspo zim” u Beogradu. Čast i priliku da na Beogradskom sajmu 24. put označi početak ove manifestacije imala je ljubimica bivše Jugoslavije i dama koja je ovim prostorima donela prvu pobedu u skijaškom Svetskom kupu – Mateja Svet.

Na taj način organizatori „Ekspo zima”, Beogradski sajam i Asocijacija „Sport za sve” nastavili su sa lepom praksom da sajam zimskih sportova otvaraju velikani belog karavana. Posle Jelene Lolović Ingemara Stenmarka, Alberta Tombe i Bojana Križaja, priliku da pozdravi Beograđane dobila je još jedna snežna kraljica.

– Veoma mi je drago što sam u Beogradu i što imam priliku da otvorim ovako veliku manifestaciju. Sport je neodvojivi deo mog života i svi posetioci će biti u prilici da kupe istu onu opremu koju i ja koristim – istakla je Mateja Svet.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Rumunija bolja od "orlova" u prvom kolu

Uz dobro poznatu rečenicu o otvaranju, svečano je započela još jedna manifestacija na Beogradskom sajmu. Posle svečanog otvaranja Mateja je u društvu generalnog direktora Beogradskog sajma Anđelka Trpkovića, nastavila još jednu tradiciju i potpisala specijalnu „Ekspo zim” skiju, na kojoj već stoje imena Stenmarka,Tombe i Križaja. Potom su zajedno obišli sve štandove i upoznali se sa svim što distributeri sportske opreme i turistički radnici nude za predstojeću sezonu.

Svečano otvoren, tačno u podne, 24. „Ekspo zim” trajaće do nedelje, tako da će svi oni koji planiraju da u predstojećoj sezoni, barem na vikend skoknu negde na skijanje. Imati pravu priliku da vide šta je to novo što su proizvođači sportske opreme spremili za ljubitelje belih sportova. Ponude su predstavile i brojne turističke agencije, kao i Javno preduzeće „Skijališta Srbije”, a posetioci će biti u prilici da se upoznaju i sa drugim sadržajima vezanim za zimske sportove, kao što je novi internet sajt namenjen ljubiteljima smučanja „Ski trip” (www.ski-trip.net).

Povezana vest:  Lindzi Von osvojila globus u superkombinaciji

Naravno tu je i nezaobilazna prodaja i razmena polovne opreme, događaj iz kog je i izrastao „Ekspo zim”.

 

Novo lice olimpijske lepotice

Vreme održavanja 24. „Ekspo zima” predstavnici sa Jahorine iskoristili su priliku da objave šta je to novo u ponudi olimpijske lepotice i šta je to što bi turisti mogli da očekuju u predstojećoj sezoni.

mateja_svet_stara_sarajevoNa zvaničnoj prezentaciji u beogradskom restoranu „Novak” u blizini Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović”, održana je zvanična prezentacija Olimpijskog centra Jahorina. Uz pomoć Srđana i cele porodice Đoković, o novostima sa Jahorini govorili su generalni direktor Olimpijskog centra Branko Koroman, predsednik novoformiranog Udruženja hotelijera „Jahorina” Aleksandar Bata Prović i višedecenijski direktor prodaje hotela Bistrica Dragan Sokolović.

Povezana vest:  Kako će izgledati 53. Superboul

Predstavnicima sedme sile i sve prisutne čelni ljudi turizma na Jahorini otkrili su neke tajne vezane za velika finansijska ulaganja. Tako bi, do početka novogodišnjih praznika, sa radom trebala da počnu dva potpuno nova šestoseda, što će u mnogome poboljšati i obogatiti ponudu. Takođe, najavljeno je da će od sledeće godine početi izgradnja sistema za proizvodnju veštačkog snega, kao i ono, što verovatno raduje sve ljubitelje ove planine, da su za ovu zimu hotelski radnici planirali popuste na smeštaj u rasponu od 5 do 30 procenata.

Jahorina ima šta da ponudi, iskoristite dobru priliku i posete olimpijsku lepoticu.