humanitarno okupljanjeSoftbolaši, dizači tegova i skajboleri prikupili 28.500 za nastradale u poplavama

Softbol Savez Srbije, Savez Srbije za dizanje tegova i Skajbol savez Srbije u nedelju su u SC Lokomotiva u Železniku organizovali humanitarno okupljanje. Lokomotiva je besplatno ustupila veliki teren sa veštačkom travom, a odigrani su mečevi u softbolu i skajbolu, dok su dizači tegova pokazali svoje umeće u vežbama snage. Svi učesnici su na kraju koliko je ko mogao, donirali sredstva za poplavljene oblasti. Sakupljeno je 28.500 dinara, koji su uplaćeni na račun Vlade Republike Srbije (840-3546721-89).
Prisutne je pozdravio dr Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, a o akciji su govorili i predsednik Softbol saveza Srbije Slobodan Đurić, predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova Milan Mihajlović i najbolji igrač skajbola kod nas Branko Kerkez.
Najveću pažnju izazvao je meč između softbolašica iz klubova Aligators, Arena i Svet sporta (podeljene međusobno), koji je trajao sat i petnaest minuta. Ekipe su vodili licencirani softbol operativni treneri Momčilo Božić i Tamara Đerić. Plava ekipa: Katarina Karić, Ivona Čikoš, Katarina Grujičić, Ivana Kuzmanović, Nataša Kostić, Kristina Udovičić, Đurđina Stojković, Marija Savić, Andrijana Jovanović.
Crvena ekipa: Nevena Udovičić, Jovana Jovanović, Katarina Perić, Sandra Terzić, Teodora Udovičić, Aleksandra Stojković, Maja Novak, Nevena Kostić, Kristina Grujičić.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Za šampionske titule u nedelju u Jagodini