klinika na lokomotivi koju je vodio trener sa Novog zelandaNovozelanđanin Lavrens Alen učio srpske softbolaše i softbolašice

U Beogradu je od 29. maja do 2. juna boravio poznati softbol trener Lavrens Alen. On je bio gost Softbol saveza Srbije, na Klinici za fast pič softbol. Softbolaši i softbolašice iz klubova Aligators, Arena, Svet sporta i Lokomotiva imali su puno toga da nauče. Treninzi su radjeni na velikom terenu sa veštačkom travom na SC Lokomotiva.
– Trener Alen sa velikim uspehom radi u Češkoj, a vodio je klubove na Novom Zelandu i Australiji. Ima ogromno znanje i naši sportisti su uživali, dok im je demonstrirao softbol. Zahvalnost dugujemo i Evropskoj softbol federaciji koja je platila avio kartu za Alena, a naš savez obezbedio je hotel i ishranu. Alen je istakao da imamo puno talentovanih devojčica i izrazio je želju da sledeće godine dođe na duži period u Srbiju. Ovakve klinike su itekako značajne za razvoj softbola – istakao je predsednik softbol saveza Srbije, Sloboda Đurić.
U Softbol savezu su aktivni i u humanitarnim aktivnostima. Organizovan je humanitarni meč u softbolu, zajedno sa Savezom Srbije za dizanje tegova prikupljeno je 28.500 dinara za pomoć nastradalima u poplavama. Organizovano je i deljenje letkića i nalepnica sa porukom 1003, a članovi UO Softbol saveza na predlog Ministarstva omladine i sporta prikupili su 14.000 dinara, koje će u sredu biti uplaćene na račun Vlade Srbije.

Povezana vest:  Prodat dres hokejaša SAD iz čuvene utakmice sa SSSR