Andjus-dejan-jtAnđus: Čekam da država uradi svoj posao

Novinar Dejan Anđus rekao je danas da neće podneti privatnu tužbu protiv Nebojše Čovića zbog fizičkog napada, već da čeka da to urade nadležni organi i naveo da funkcioner crveno-belih mora da bude razrešen sa svih sportskih funkcija.
-Država radi svoj posao. Čekam potez tužilaštva, da bih ja znao šta da radim. Postoji snimak, dobro se zna šta se desilo. Imam garancije državnih organa da svi svoj posao rade maksimalno pošteno. Ova afera bi mogla da bude i prekretnica za novinarstvo u Srbiji da se podigne na visinu, a i vlada bi mogla da zaradi poene u narodu, ali i kod međunarodne zajednice – rekao je Anđus na konferenciji za novinare u prostorijama televizije Kopernikus u Beogradu.
Anđus je ponovio da ga je Čović prošle nedelje ispred prostorija televizije udario nekoliko puta zbog pominjanja njegovog sina Filipa u emisiji.
Novinar Kopernikusa naveo je da se Čović pojavio u džipu koji je vozio njegov zet Miloš Ninković.
-Znam da ovo nije napad Crvene zvezde na mene. Pa, ja gledam Zvezdine fudbalske utakmice od 1979. godine, za razliku od Čovića. Očekujem da Čovića razreše sa svih sportskih funkcija, a da pravosudni organi rade svoj posao – zaključio je Anđus.
Svedok incidenta bio je i novinar Milovan Jovanović koji je potvrdio da je Čovic nekoliko puta pretio Anđusu.
-Niko mu ne napada porodicu. Ali ako ne može da se komentariše košarkaš Filip Čović, onda ne bi trebalo ni da postoji sportsko novinarstvo. Uostalom, svi sportisti su nečija deca. I novinari su nečija deca, a i Čović – kazao je Anđus.
On je optužio Čovića i da je otpustio trenera kadeta Crvene zvezde Dragana Jakovljevića samo zato što je prijatelj televizije Kopernikus i često dolazi u emisije.
Anđus je ponovio i da je odmah posle incidenta telefonom razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, sa kojim je, kako je naveo prijatelj već dve decenije, kao i sa njegovim bratom Andrejem Vučićem, funkcionerom KK Crvena zvezda.
-Možda ova mala afera sa Čovićem može da bude naš Votergejt, da novinari dobiju veća prava i da više ne rade za mali novac, a i da se saznaju imena vlasnika svih medija u Srbiji – naveo je on.
Anđus je optužio Čovića i da je uvek bio blizak svim vlastima u Srbiji.
Čović je prošlog petka bio na četvoročasovnom saslušanju u beogradskoj policiji. Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda i potpredsednik istoimenog fudbalskog kluba demantovao je da je napao Anđusa.

Povezana vest:  KUGLANJE, Moćna Viktorija dolazi na megdan Beogradu