Beogradski roler kup ispred Delta City-ja„Beogradski roler kup“ ispred Delta Cityja

Treća, finalna trka u okviru ovogodišnjeg „Beogradskog roler kupa“ biće održana u subotu, 21. juna, u 10 sati, ispred šoping-mola Delta City. Ljubitelji vožnje rolera imaće priliku da se trkaju u sprint disciplini na 100 metara. Svi zainteresovani moći će da se prijave za učešće, na dan trke, od 9 do 10 sati.
Prethodno najavljena trka, za 14. jun, odložena je zbog kiše i nepovoljnih vremenskih uslova za takmičenje.
„Beogradski roler kup“ predstavlja besplatno takmičenje u brzoj vožnji rolera, koje ima za cilj promociju i unapređenje roler sporta u Beogradu, ali i Srbiji. Trku organizuje Roler savez Srbije, u saradnji sa klizačko-rolerskim klubom „Intro Line“ i sportskim klubom „Olimpik“, a uz već tradicionalnu podršku Delta Cityja.
Takmičari će, u skladu sa uzrastom, biti podeljeni u šest kategorija: deca (do šest godina), kadeti B (od 7 do 8 godina), kadeti A (od 9 do 11 godina), juniori B (od 12 do 14 godina), juniori A (od 15 do 17 godina), seniori (od 18 do 40 godina) i veterani (stariji od 40 godina).
Dozvoljene su sve vrste rolera (fitness i speed), a u toku trke obavezno je nošenje kaciga koje će moći i besplatno da se pozajme, na dan trke. Takođe, savetuje se trkačima da tokom takmičenja nose i drugu zaštitnu opremu (štitnici za laktove, kolena, šake…)
Svi takmičari imaće obezbeđenu stazu za trku, a u ukupnom plasmanu biće rangirani u skladu sa vremenom koje im je potrebno za prelazak razdaljine od 100 metara, u sprint disciplini.
Svi zainteresovani „roleraši“ imaće priliku da u subotu, 14. juna, ispred Delta Cityja, pokažu svoju brzinu i spretnost u vožnji rolera, a najbolji od njih osvojiće i vredne nagrade.

Povezana vest:  BADMINTON, Milica Simić buduća zvezda evropskog badmintona