softbol nestoU Softbol savezu Srbije pojačavaju struku, Stupar sportski direktor
 
Odlukom Upravnog odbora Softbol saveza Srbije, za novog sportskog direktora ovog saveza imenovan je Predrag Stupar, inače član UO Softbol saveza Srbije i Beograda.
Sa zadovoljstvom obaveštavam celokupnu javnost, softbolaše i softbolašice da je Upravni odbor prihvatio moj predlog i da je za novog sportskog direktora saveza imenovan Predrag Stupar. Siguran sam da ću imati sjajnog saradnika, jer je on i do sada bio svakodnevno posvećen softbolu. Verujem da će mu ova funkcija dati dodatni elan. Najvažnije za nas je da se juniorska selekcija Srbije uigrava na Evropskom prvenstvu, koje će se u julu održati u Holandiji. Od juniorki prave rezultate očekujemo tek 2016. Sada ćemo biti najmlađa reprezentacija na EP. Takođe, od Stupara očekujem da u dogovoru sa trenerima formira kadetsku reprezentaciju, koju 2015. očekuje Evropsko u Italiji. I da se formira jača slou pič seniorska reprezentacija. Stupar će potpisati volonterski ugovor, tako da ove sezone neće dobijati honorar od saveza. Želim mu puno uspeha – iostakao je Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Srbije.
Ovog vikenda održana su završni turniru Prvenstva Srbije u kadetskoj konkurenciji, Kup Srbije u juniorskoj i Prvenstvo Beograda u juniorskoj konkurenciji. Ekipa beogradske Arene okitila se zlatnim medaljama u kadetskoj konkurenciji i Kupu Srbije. Ekipa Đulijana napravila je iznenađenje osvojivši Prvenstvo Beograda u juniorskom uzrastu. Održan je i sastanak Balkanske softbol federacije, jer je Beograd dobio organizaciju Balkanskog seniorskog šampionata 2015. Medalje softbolašicama uručivali su gosti: Dane Korica (savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, Juri Alkalaj (potpredsednik Evropske softbol federacije), Sahin Komurcu (predsednik Balkanske softbol federacije), član UO SSS Viktor Nikolić, član Nadzornog odbora SSS Goran Vukovljak i direktor festivala sportskog filma na Zlatiboru, Mihailo Todorović.
Povezana vest:  KUGLANJE, Kuglašice subotičkog Pionira i kuglaši Sport iz Podbrezove igraće za treće mesto u Svetskom kupu u Augzburgu