sahŠAH
Srbija remizirala sa Hrvatskom

Srbija je večeras igrala 2:2 sa Hrvatskom u derbiju šestog kola Svetskog prvenstva za gluve i nagluve šahiste u Opatiji.
Na taj način Srbija je sačuvala prednost.
Intermajstor Vladimir Klasan je na prvoj tabli zabeležio šestu uzastopnu pobedu. U 36 poteza nadigrao je velemajstora Zlatka Klarića, koji se predao pred neodbranjivim matom u potezu.
FIDE majstor Dragan Živić je posle pet pobeda večeras brzo remizirao u partiji sa Goranom Cećijem, dok je Dragan Moldovanović sklopio primirje sa Bogdanom Božinovićem. Zoran Stojković je crnimfigurama poražen od Tonija Vujčića.
Rezultati važnijih mečeva šestog kola: Nemačka-Bugarska 2:2, Poljska-Engleska 2:2, Mađarska-Rusija 1,5:2,5, Ukrajina-Jermenija 4:0.
Vodi Srbija sa 11 meč bodova i 17 osvojenih poena, ispred Nemačke 9 (15,5), Bugarske 8 (15), Rusije 8 (14,5), Hrvatske 8 (13,5), Poljske 8 (13), Ukrajine 7 (16) i Engleske 7 (12).
Sutra je slobodan dan, a sedmo kolo igra se u sredu (15.30). Protivnik Srbije je Poljska, Hrvatska igra s Nemačkom, Bugarska s Rusijom, Ukrajina s Mađarskom, a Engleska sa Italijom.
Učestvuje 18 ekipa, igra se devet kola po Švajcarskom sistemu, a SP se završava 27. juna.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Frojnd svetski prvak u skijjaškim letovima