Predrag Duduic slece u ciljParaglajderi iznad Sokograda

Proteklog vikenda (05.-06. jula) održano je takmičenje u paraglajdingu „Sokobanja kup 2014″. Sa planine Ozren iznad Sokobanje, poletalo je više od 40 takmičara u dve discipline.
U veoma neizvesnoj i napetoj trci na sokobanjskom nebu u disciplini prelet, pobedio je Predrag Dudić iz PK „Golija“ – Raška. Kao drugoplasirani, trku je završio Miloš Gagić PK „Ares“ – Beograd, koji se posle dužeg vremena konačno vratio na pobednički podijum. Bronzanu medalju osvojio je Dragan Martinović iz PK „Sokolica“ – K. Mitrovica, koji je posle prošlonedeljne pobede, nastavio da ostvaruje dobre rezultate.
„Osećaj je zaista fenomenalan. Ovo je moja prva medalja u pojedinačnoj konkurenciji posle dužeg vremena. Veliki broj godina treninga i provedenih sati u vazduhu sam uložio u paraglajding i rezultati su se morali pokazati. Izuzetno sam inspirisan da se na narednom Državnom prvenstvu što bolje plasiram i da moj grad Čačak možda dobije i državnog prvaka. Čestitam pilotima na gladijatorskoj borbi.“ – Izjavio je pilot Miloš Gagić iz Čačka
Preletači su imali zadatak da za što kraće vreme obiđu tačke iznad Sokograda, Bovanskog jezera i nekoliko sela u okolini. Cilj je bio u samoj Sokobanji. Dužina trke je iznosila 60km i pobednik ju je preleteo za tri sata i četiri minuta.
Precizni sletači imali su zadatak da slete na livadu u podnožju Sokograda. U tome, najuspešniji je bio Ivan Pavlov iz PK „Delta“ – Kanjiža. Slobodan Maletić iz PK „Košava“ – Surčin i Jovan Novak iz PK „Ares“ – Beograd, osvojili su drugo i treće mesto. U ekipnom plasmanu PK „Košava“ iz Surčina je po treći put za redom osvojila prvo mesto. Ekipa PK „Delta“ – Kanjiža osvojila je drugo, dok je PK „Ares“ – Beograd osvojio treće mesto.
Kup Sokobanje je bilo poslednje takmičenje pred Državno prvenstvo i dva Evropska prvenstva koja se održavaju u Srbiji. Vazduhoplovni savez Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Sportskim savezom Srbije, ove godine organizuje Evropska prvenstva u paraglajdingu u ove dve discipline. Na Kopaoniku od 03. Do 16. avgusta u preletu i u Vršcu od 31. avgusta do 07. septembra u preciznom sletanju.

Povezana vest:  Latino formacija plesnog kluba Vračar u polufinalu Svetskog prvenstva