karatas

Udovičić inicirao rekonstrukciju sportskog kampa Karataš

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pokrenuo je danas pitanje rekonstrukcije sportsko-omladinskog kampa Karataš kod Kladova koji je nekada bio ponos stare Jugoslavije, a sad se nalazi u izuzetno lošem stanju.
Udovičić je u razgovoru sa svojom koleginicom, rumunskom ministarkom omladine i sporta Gabrijelom Sabo inicirao da se kroz zajednički projekat rekonstrukcije konkuriše kod fondova Evropske unije kako bi se ovaj kamp ponovo izgradio i stavio na raspolaganje sportistima Srbije i Rumunije.
Srpski ministar je istakao odlučnost Vlade Srbije da se uvede red i odgovornost u svakom delu sportskog sistema u zemlji. 
-Veoma smo odlučni u nameri da zaustavimo propadanje i neodgovoran odnos prema državnoj svojini koja se koristi u sportu. Želimo da vratimo Karatašu stari sjaj. Ovaj kamp ima veliki potencijal ali je zbog neodgovornosti godinama unazad zapušten i skoro uništen. Naša namera je da to zaustavimo i da zajedno sa Ruminijom konkurišemo kod evropskih fondova kako bismo ga zajedno renovirali i modernizovali. Razgovarao sam o tome sa mojom rumunskom goleginicom i nadam se da ćemo uspeti – rekao je Udovičić nakon obilska Karataša.

Povezana vest:  KUGLANJE, U finalu Kupa Srbije Beograd – Radnički (NS) i Pionir – Apatin