dan_izazovaDan izazova 26. maja – Beograd protiv Teherana

 

Međunarodni „Dan izazova“ (World Challenge Day) održaće se u sredu 26. maja, a moto ovogodišnje manifestacije biće „Sve se kreće u proleće“, najavila je danas Asocijacija sport za sve Srbije.

Suština akcije je međusobno nadmetanje dva žrebom izabrana grada, koji će korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja biti uspešniji u pokretanju većeg broja građana na vežbanje i aktivnost.

Povezana vest:  NHL, Pitsburg Pinguinsi razvali ekipu Tampa Beja

Predsednik Asocijacije sport za sve Velizar Đerić istakao je da će 2010. u akciji učestvovati 20 miliona ljudi u svetu, a generalni sekretar ove organizacije Jezdimir Marsenić dodao je da će učestvovati oko 60 do 70 opština i gradova iz Srbije i između 600 do 700.000 ljudi.

Ove godine Beograd će se takmičiti protiv Teherana (Iran), Subotica će se odmeriti sa Sijenfuegosom (Kuba), Zemun sa Aškelonom (Izrael), Vrnjačka Banja sa Kingborom (Australija), a Dimitrovgrad sa Puerto la Kruzom (Venecuela).

Povezana vest:  NFL VESTI, Mike Shanahan predvodi ekipu Washington Redskins

Manifestacija se organizuje u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Olimpijskim komitetom Srbije i Sportskim savezom Srbije.