DSC 0098 compressedPARAGLAJDING
Zlato sad ili nikad

Četvrto FAI (Međunarodna vazduhoplovna organizacija) Evropsko prvenstvo u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, održaće se u Vršcu od 31. avgusta do 07. septembra. Organizatori ovog prestižnog vazduhoplovnog takmičenja su Vazduhoplovni savez Srbije i Sportski paraglajding klub Berkut iz Vršca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.
Za titulu najpreciznijeg pilota paraglajdera, takmičiće se skoro stotinu pilota iz 15 evropskih zemalja. Oni će u osam takmičarskih dana, poletati sa Vršačkog brega – poletište „Vršačka kula“ i sletati na livade u podnožju koje su samo par kilometara daleko od centra grada. U slučaju nepovoljnog vetra, poletanje i sletanje će se vršiti u selu Kuštilj, koje se nalazi u neposrednoj blizini grada Vršca.
U nacionalnom timu Srbije pilot Goran Đurković brani drugo mesto sa prethodnog Evropskog prvenstva koje je održano 2012 u Makedoniji. On će imati odličnu priliku da pred svojim sugrađanima napravi najbolji rezultat. Pored njega u našem timu je i pobednica prethodnog Evropskog prvenstva u ženskoj konkurenciji Milica Marinković. U ekipnom plasmanu, Srbija brani bronzanu medalju. Pored pilota od kojih se očekuju najsjajnija odičja, tim Srbije čine i Tamara Kostić, Dejan Valek, Ivan Pavlov, Darko Pantić, Dragan Popov i Jovan Novak uz selektorsku palicu trenera Slobodana Maletića.
Početak takmičenja će ozvaničiti svečana ceremonija, koja će se održati na centralnom Gradskom trgu u Vršcu, prvog septembra sa početkom od 20 časova. Tom prilikom izvešće se defile takmičara i muzički koncert, nakon čega će biti priređen i koktel dobrodošlice.

Povezana vest:  Zorana Arunović čuva prvo mesto na svetskoj rang listi, srpski kvintet u evropskih „top 10“