finale prvenstva srbije 2014 seniori - Kerkez protiv Ostojica Završeno Prvenstvo Srbije u skajbolu, Kerkez ponovo najbolji

Igrači skajbola, mladog sporta na ovim prostorima, seniorsku sezonu završili su mečevima Prvenstva Srbije. Mečevi su igrani na veštačkoj travi u Beogradu. Bilo je prijavljeno 16 igrača, a iznenađenja ipak nije bilo. Branko Kerkez, ponovo je postao prvak države, već šestu godinu za redom, pobedivši rivala u finalu 15:10.
-Sjajno takmičenje. Zbog nedostatka sredstava ove sezone nisam nastupao u inostranstvu. Spremao sam se za Prvenstvo Srbije, kao da se radi o evropskom šampionatu. I uspeo sam, do finala sam lako pobeđivao. U finalu sam naišao na jakog Marka Ostojića, ali uspeo sam da ga pobedim i uzmem pehar – istakao je Branko Kerkez, seniorski prvak države za ovu godinu, a prvak Evrope 2010.
Predsednik saveza Kristija Jovanović Đurić bila je i delegat na mečevima. Zajedno sa selektorom Božićem, gledala je sve duele. Igralo se na ispadanje od osmine finala. U meču za treće mesto novajlija u skajbolu Stefan Barna savladao je Andreju Andrejevića 15:11.
-Teška sezona je iza nas. Ranijih godina imali smo i donatore, ulagali i naša sredstva. Ali ove godine nismo imali ni jednog sponzora. Vidim da je u većini sportova slično. Idemo dalje, borba je stalna. Prvenstvo Srbije je završeno, a pre njega p smo odradili i kamp perspektivnih skajbolera – istakla je Kristina Jovanović Đurić, predsednika Skajbol saveza, sporta koji je najzastupljeniji u Nemačkoj i Americi, a sličan je ali teži od skvoša.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Šifrin i Feninger otvorile sezonu pobedom u Zeldenu