sahŠAH
Kod dama, Jugović ili Jelica

Na ženskom ekipnom prvenstvu Srbije u šahu, koje se igra na Paliću, dva kola pre kraja vodi se „mrtva trka“ za titulu između Jugovića iz Kaća i Jelice iz Goračića u Guči, koja brani naslov.
U večerašnjem, 9. kolu, Jugović je pobedio Rudar iz Kosovske Mitrovice sa 3,5:0,5, dok je Jelica bila bolja od ekipe Šahmatni kružok iz Novog Sada sa 2,5:1,5.
U derbiju, Rad i BAS igrali su 2:2 – ceo poen za Rad osvojile su Marija Muzičuk protiv Nataše Bojković i Marija Manakova protiv Jovane Vojinović, a revanširale su se Anđelija Stojanović protiv Sanje Vuksanović i Irina Čoluškina protiv Stefane Milutinović.
Ostali rezultati 9. kola: Radnički BG-Zlatar NV 2,5:1,5, Novosadski ŠK-Malo Crniće 2,5:1,5. Slolbodne su bile Rudovčanke zbog otkaza beogradskog Delfina.
Vodi Jugović sa 22 meč boda, ispred Jelice sa 21, Rada sa 18 i BAS-a sa 17 meč bodova. U pretposlaednjem, 10. kolu sutra (16.00) najvažniji mečevi su Jelica-Rad i Zlatar-Jugović.
Na muškom šampionatu, Radnički Vovodo iz Kragujevca obezbedio je titulu, a teoretski ga još ugrožavaju Jelica i Sloven iz Rume.
Rezultati 9. kola: Lasta-Sloven 2,5:3,5, Novosadski ŠK-Jugović 3:3, Jelica-Spartak 4:2, Metalac Takovo-Itaka 2:4, Bačka-Crvena Zvezda 3:3, Radnički Vodovod-Jasenica 3,5:0,5 (na sajtu www.chess-results.com, oficijelnom sajtu prvenstva, taj rezultat je nekompletan, a Radnički je sa osvojena 3,5 poena pobedio).
Vodi Radnički Vodovod sa 27 meč bodova, ispred Jelice i Slovena sa po 19 i Jugovića sa 17 meč bodova. U pretposlednjem, 10. kolu sutra (16.00) su važni mečevi Jugović-Jelica i Sloven-Novosadski ŠK.
Državno prvenstvo na Paliću završava se 9. septembra. Titule brane NŠK u muškoj i Jelica u ženskoj konkurenciji.

Povezana vest:  Počela formiranja Komisija pri Sportskom savezu Srbije