Medjuskolski turnir u Zrenjaninu Detalj iz igreBADMINTON
Uspešan debi Zrenjanina

Zrenjanin je prvi svoj organizacioni ispit iz badmintona položio sa čistom desetkom. Ovaj banatski grad bogate i uspešne sportske prošlosti i sadašnjosti u subotu, 1. novembra 2014, upisao se i na mapu badminton događaja u Srbiji organizovavši svoje prvo zvanično takmičenje u ovom sportu. Međuškolski badminton turnir, koji su zajedničkim snagama organizovali Badminton klub Banat i Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“, okupio je preko 50 takmičara iz 20-tak škola šest srpskih gradova. Pod svodovima prelepe sale pomenute škole badmintonci i badmintonke različitih uzrasta priredili su više od sedam sati kvalitetnog badminton programa prikazavši ovaj sport u najlepšem svetlu i ta tlu ovog grada. Atmosfera je od početka do kraja bila na najvišem niovu a predusetljivi domaćini su se potrudili, i potpuno uspeli u tome, da ovaj turnir ostane u prelepom sećanju svih učesnika. Tako su istakli ozbiljnu kandidaturu za organizaciju badminton događaja i dogodine.
Predsedniku Upravnog odbora Badminton kluba Banat Darku Cariću nakon turnira pao je ogroman kamen sa srca. Ogroman napor koji je sa svojim timom uložio u pripremu Međuškolskog turnira se isplatio i, kako sam kaže, prezadovoljan je kako je protekao prvi badminton turnir u Zrenjaninu.
„Zaista mi je bila velika čast što smo svi mi koji smo učestvovali u organizaciji ovog turnira ispisali novu stranicu u istoriji zrenjaninskog sporta. Ovo je prvi zvaničan badminton događaj u Zrenjaninu i nadam se da smo njime samo otvorili vrata badmintonu u ovom gradu. Nadam se da će baš ovaj turnir u perspektivi postati i tradicionalan i da će time Zrenjanin biti značajan školsti badminton centar u budućnosti. Veoma sam srećan što smo imali priliku da ugostimo ovoliki broj učenika iz čak šest gradova Srbije i nadam se da smo im se i mi iz Badminton kluba Banat i Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ odužili dobrim gostoprimstvom. Takmičari su bili zaista na odličnom nivou i svi oni koji su u subotu bili u našoj sali mogli su samo da uživaju u sjajnim mečevima. Koristim ovu priliku da se zahvalim još jednom svima koji su na bilo kakav način pomogli da ovaj turnir protekne u najboljem redu. Posebno bih pomenuo Sportski savez grada Zrenjanina, Mesnu zajednicu „Dolja-Crni Šor“, Društvo pedagoga grada fizičke kulture grada Zrenjanina, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizaciju“, Samostalnu radnju „Tician“, Udruženje volontera Zrenjanina i ekipu iz Badminton saveza Srbije koja je perfektno odradila posao oko vođenja turnira za zapisničkim stolom“, kazao je Darko Carić.
Na otvaranju turnira pored učesnika i navijača prisustvovali su i direktorka Osnove škole „Žarko Zrenjanin“ Ivana Bošnjak kao i mnogobrojni predstavnici Grada Zrenjanina, između ostalog i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura. Njima je domaćin uručio posebne zahvalnice za podršku u organizaciji turnira čiji su pokrovitelji bili Ministarstvo omladine i sporta, Badminton savez Srbije, Grad Zrenjanin i Sportski savez ovog grada, a prijatelji kompanije „Yonex“ i „Tin šped“.
Medalje su osvojili – I-IV razred – Devojčice: 1. Marija Samardžija (OŠ „Isidora Sekulić“, Pančevo), 2. Katarina Vig (OŠ „Isidora Sekulić“, Pančevo), 3. Natalija Boharević (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Pančevo); Dečaci: 1. Nikola Borka (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Pančevo), 2. Miloš Dmitrović (OŠ „Ivo Andrić“, Beograd), 3. Viktor Burjan (OŠ „Bratsvo i jedinstvo“, Pančevo), Vuk Vujadinović (OŠ „Petar Petrović Njegoš“, Zrenjanin); V-VI razred – Devojčice: 1. Bojana Kijačić (OŠ „Vuk Karadžić“ Beograd), 2. Anđela Rašović (OŠ „Isidora Sekulić“, Pančevo), 3. Danica Čepurac (OŠ „Milan Đ. Milićević“ Beograd), Danica Stanisavljev (OŠ „Žarko Zrenjanin“, Zrenjanin); Dečaci: 1. Časlav Gojkov (OŠ „Petar Petrović Njegoš“, Zrenjanin), 2. Siniša Janković (OŠ „Ivo Andrić“, Beograd), 3. Luka Milić (OŠ „Radoje Domanović“ Kragujevac), Damir Ubavić (OŠ „Žarko Zrenjanin“, Zrenjanin); VII-VIII razred – Devojčice: 1. Anastasija Trebješnjanin (OŠ „Radoje Domanović“ Kragujevac), 2. Lena Šipčić (OŠ „Dositej Obradović“, Novi Sad), 3. Minja Stuparević (OŠ „Branko Radičević“, Pančevo), Dijana Bolorin (OŠ „Žarko Zrenjanin“, Zrenjanin); Dečaci: 1. Nemanja Ubavić (OŠ „Žarko Zrenjanin“, Zrenjanin), 2. Stefan Mijatović (OŠ „Vasa Živković“, Pančevo), 3. Jovan Stojkov (OŠ „Žarko Zrenjanin“, Zrenjanin), Aleksa Stanisavljev (OŠ „Žarko Zrenjanin“, Zrenjanin).

Povezana vest:  O'Saliven osvojio petu titulu na Otvorenom prvenstvu UK