SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM DEŠAVANJA U AMERIČKOM FUDBALU U SRBIJI

 

safsgrbSavez američkog fudbala Srbije – SAFS kao nacionalna “krovna” organizacija američkog fudbala je uspeo da za kratko vreme ostvari veliki uspeh i priznanje u domaćoj i svetskoj sportskoj javnosti i da razvije ovaj sport do nivoa učešća naših klubova i reprezentacije u svim zvaničnim evropskim i svetskim takmičenjima.

Od marta meseca 2010. Savez američkog fudbala Srbije će po peti put organizovati najjače domaće takmičenje, Nacionalnu ligu Srbije – NLS, u kojoj će se najbolji domaći klubovi takmičiti za prestižnu titulu zvaničnog Šampiona Srbije.

SAFS planira i okupljanje reprezentacije Srbije u martu mesecu za odigravanje utakmice sa nacionalnim timom Turske. Pored toga SAFS je od Evropske federacije dobio organizaciju kvalifikacija za Juniorsko evropsko prvenstvo, te će juniorska reprezentacija Srbije tokom avgusta 2010. u Zrenjaninu ugostiti juniorske reprezentacije Švajcarske, i pobednike baraž mečeva između Engleske i Holandije i Italije i Austrije.

Povezana vest:  Sportsko društvo Čukarički proslavilo 85 godina postojanja

SAFS kao punopravna članica Evropske federacije američkog fudbala – EFAF, je uspeo da obezbedi mesta za čak pet timova u tri zvanična Evropska takmičenja, i to u najprestižnijem: Evropskoj fudbalskoj ligi – EFL u kojoj će učestvovati klub Beograd Blue Dragons, zatim u Evropskom Kupu u kojem će učestvovati aktuelni Šampion Srbije Kragujevac Wild Boars i u Evropskom Čelendž Kupu u kojem će učestvovati klubovi Kraljevo Royal Crowns, Čačak Angel Warriors i Klek Knights.

Povezana vest:  U ČAST LEGENDE PREDRAGA MANOJLOVIĆA

Pored ovih aktivnosti SAFS će tokom 2010. godine, po treći put organizovati i Juniorsku ligu Srbije, kao i Fleg ligu Srbije za najmlađe. U saradnji sa Sportskim savezom Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, SAFS planira sprovođenje niza drugih razvojnih i obrazovnih programa tokom 2010. godine, kako za najjače klubove u zemlji tako i za klubove u razvoju.

Američki fudbal je veoma zahtevan i skup sport, koji se za veoma kratko vreme u Srbiji razvio na nivo gde već dolazi do selekcije klubova i sportskih organizacija po kvalitetu.

Povezana vest:  Kristof Gruber završio skijašku karijeru

Pojedini klubovi koji se još razvijaju su iz različitih razloga i interesa odlučili da se priključe paralelnoj asocijaciji američkog fudbala koja organizuje nezahtevno takmičenje nižeg kvaliteta. Verujemo da će ti klubovi brzo uvideti da svoje ciljeve i razvoj mogu na najboljii način da ostvare pod okriljem SAFS-a.

Savez američkog fudbala Srbije – SAFS je uvek otvoren da sve klubove primi pod svoje okrilje i pomogne im u daljem razvoju.