logo kriket federacija Srbije

Kriket federacija Srbije obeležava šesti rođendan

Kriket federacija Srbije danas obeležava šest godina od osnivanja. Nizom aktivnosti u novembru, uključujući prezentaciju kriketa na 3. Međunarodnom sajmu sporta (Beogradski sajam, 27.-30.novembar) i organizaciju Univerzitetskog kupa uz pokroviteljstvo GO Stari Grad uprava Kriket federacije Srbije sa igračima obeležiće važan datum za srpski kriket.
-Prethodnih godinu dana doneli su daleko uzbudljivije nacionalno prvenstvo koje je okupilo čak osam timova. Zadovoljni smo napredovanjem najmlađeg beogradskog kriket kluba „Reservoir dogs“ kao i razvojem kriketa u Bačkom Monošru. Dolazak delegacije ICC Evrope je bio važan jer predstavlja potvrdu razvoja i planova za naredni period.- Haris Dajč, predsednik Kriket federacije Srbije
Iako se kriket u Srbiji igra još od 2007.godine kada je grupa entuzijasta počela da trenira tek su dve godine kasnije stvoreni uslovi da se osnuje Kriket federacija Srbije koja je član Sportskog saveza Srbije i podržana od strane Ministarstva sporta i omladine. Osim domaćih igrača u kriket klubovima igra i nekolicina stranih igrača koji su uglavnom studenti Univerziteta u Beogradu, stipendisti programa „Svet u Srbiji“.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Rebensburg najbrža u veleslalomu u Češkoj