sprint najboljiKUGLANJE
Jasmina Šoljanin i Zdravko Kresović šampioni u sprintu

Kuglašica beogradskog EDB Jasmina Šoljanin i kuglaš novosadske Vojvodine Zdravko Kresović, osvojili su seniorske šampionske titule na Prvenstvu Srbije u sprintu.
Na kuglani u Beogradu, Jasmina Šoljanin je u finalu savladala sa 2:0 (107:97 i 96:90) Oliveru Čikoš iz zrenjaninskog Banata. Dve bronze pripale su Dijani Kormanjoš i Slavici Đukić prvotimkama novosadskog Radničkog!
U polufinalu, Olivera Čikoš je eliminisala na „zlatne kugle“ sa 29:13 Dijanu Kormanjoš pošto je u setovima bilo 1:1. U drugom polufinalu, Jasmina Šoljanin je sa 2:0 pobedila Slavicu Đukić. Poslednju šampionku Ljiljanu Frenc (Kristal) izbacila je u četvrtfinalu Kormanjoš.
Kresović je na kuglani u Vrbasu u finalu sa 2:0 savladao Bojana Kličarića iz Crvene zvezde. Bronze su pripale Marku Antiću iz Crvene zvezde i Aleksanadru Milinkoviću iz kragujevačkog Vodovoda. U polufinalu, Kresović, koji je u šampionatu u sezoni 2012 – 2013. bio treći, savladao je posle „zlatnih kugli“ Milinkovića (20:13) jer je u setovima bilo 1:1. Kličarić, „bronzani“ na prošlom šampionatu, izbacio je Antića takođe posle „zlatnih kugli“ (20:15) pošto je u setovima bilo 1:1.
U Beogradu je sudila Snežana Jažić, u Vrbasu Mirko Čukvas.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Preko Alpa na SP: Inlajn reprezentacija Srbije u junu u Austriji na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo