marko kapor i ivan
RAGBI
PROSLAVLJENA USPEŠNA SEZONA
Dominacija Rada i naredne godine
 
U restoranu „Rad“ na Banjici obeležena je još jedna uspešna godina, odlična polu sezona, Ragbi kluba Rad, sada već bivšeg RK Pobednik. Klub koji je zlatnim slovima upisan u istoriju srpskog sporta, puni 18 godina postojanja a sada je promenio ime u „Rad“ i narednih godina će „Građevinari“ nastaviti da prave odlične rezultate kako u zemlji tako i u inostranstvu a baza će im biti Banjica.
Ovoga puta tim se okupio da obeleži uspešnu godinu, tačnije osvojenu titulu jesenjeg prvaka i uspešne nastupe u Regionlnoj ligi a uz video materijal sa minulih utakmica prisećali su se pobeda ali i poraza.
Marko Kapor predsednik kluba je zadovoljan učinjenim a najavljuje još bolje rezultate.
-Danas je tačno 18 godina od kako postoji Pobednik a sada mu menjamo ime u Rad. Simbolično, na punoletstvo smo odlučili da promenimo naziv klub u Rad i od sada će nam baza biti Banjica. Osvojili smo titulu jesenjeg prvaka i ovo je prilika da i to proslavimo. Ujedno i da najavimo borbu za titulu u Regionalnoj ligi. Ovo je prilika da se opustimo jer smo imali odlične rezultate u prethodnom periodu a očekuje nas naporan rad i naredne godine – rekao je Marko Kapor.
Kapiten ekipe Ivan Pirković prvi je među jednakima u timu i zaslužan za još jednu uspšenu godinu.
-Ove godine smo podmladili tim iz našeg juniorskog pogona. Rezultati su ostali na nivou prethodnih godina a očekujemo da ćemo uz napredak juniora na međunarodnom nivou da ostvarimo rezultat za ponos Srbije. Imali smo par pehova sa povrđenim igračima tako da nas do proleća očekuje naporan da bi nastavili uspešan rezultatski niz – rekao je Pirković.
Iako su imali i finansijskih problema, kao i ostali klubovi u timu i rukovodstvu kažu da nemaju vremena za tugovanjem već samo rade i guraju napred kako bi stigli i „pretekli“ rekorde koji su tu da se ruše. U ovoj godini osvojene su tri titule i dva velika međunarodna turnira a 29 takmičara ukupno nastupalo je u reprezentaciji – juniorskoj i seniorskoj. 
Povezana vest:  ŠAH VESTI, SP GRADOVA, Novosađani poraženi u drugom kolu