anica radakovic i sasa juhasKUGLANJE

 

Anica Radaković i Saša Juhas šampioni Srbije u miks parovima

 

Anica Radaković kuglašica Petrovaradina i Saša Juhas kuglaš Slovena iz Rume osvojili su šampionsku titulu na Šampionatu Srbije u miks parovima, odigranom na kuglani u Vrbasu.

U odlučujućem duelu, pobedili su posle dodatnih „zlatnih kugli“, par Jasmina Šoljanin (EDB) – Dragoslav Vuksanović (Metalac, Gornji Milanovac). U setovima je bilo 1:1, posle prve dve dodatne kugle bilo je ponovo nerešeno 13:13, i tek u drugom dodatnom „bacanju“ odlučena ja titula sa 14:9 u dve nove „zlatne kugle“.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srpske reprezentacije odmarala na Šampionatu sveta

U borbi za bronzu, Ivana Cigulajkić iz kikindskog „Toze Marković“ i Slobodan Simonović, juniorski reprezentativac zrenjaninskog Banata sa 2:0 pobedili su Biljanu Bugarski (Jedinstvo, Novi Bečej) i Norberta Mesaroša (Kanjiža).

uros dragojlovic levo sa osvajacima medalja u VrbasuU polufinalnom meču par Bugarski – Mesaroš izgubio je posle dodatnih kugli (14:9) od para Šoljanin – Vuksanović. U durgom polufinalu Radaković i Juhas su sa 2:0 pobedili par Cigulajkić – Simonović.

Povezana vest:  KUGLANJE, Dobar žreb na kadetskom SP

Medalje je uručio Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC). Sudio je Darko Milović.