nikola sedlak8898

Sedlak pobednik velikog brzopoteznog turnira u Beogradu

Šahovski velemajstor Nikola Sedlak pobedio je na brzopoteznom turniru u Beogradu, koji je okupio sve pojedinačne prvake Srbije u poslednjih 10 godina. Sedlak je tako postao najbolji brzopotezni igrač Srbije za 2014. godinu. On je na turniru završenom u ponedeljak kasno uveče pobedio pošto je po dodatnim kriterijumima bio ispred velemajstora Dušana Popovića. 
Turnir je organizovao velemajstor Branko Tadić, vlasnik šahovskog kluba „Tadić“, a na njemu su se 24 najbolja igrača šaha u Srbiji takmičili u brzom tempu, tri minuta, plus dve sekunde za potez. Takmičenje je održano pred velikim brojem gledalaca, koji su mogli da vide kvalitetne i uzbudljive partije. 
-Iskreno se nadam da će ovaj turnir postati tradicionalan, s obzirom na neočekivani uspeh, interesovanje i posećenost. Ne pamti se da je u Srbiji održan ovakav turnir, i po sastavu i po rejtingu, zbog čega je ovo ujedno bilo i nezvanično prvenstvo Srbije – rekao je Tadić.
On je kazao da su interesovanje za turnir iskazali i takmičari iz regiona, ali da klub nije imao kapaciteta da ih uključi. 
-Šira ideja ovog takmičenja jeste da se šah vrati na mesto na kome je nekada bio. Nema razloga da ovaj turnir ne postane tradicionalan – rekao je Tadić. 
Naziv turnira je iz sponzorskih razloga bio „Plenetvin365 Ol stars“. 

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Milanu Zajiću izmakla medalja