roni o saliven

O’Saliven u polufinalu Mastersa uz rekorde

Branilac titule na Mastersu u Londonu Englez Roni O’Saliven plasirao se u polufinale tog turnira pošto je danas pobedio Marka Fua iz Hong Konga sa 6:1 i postavio novi rekord po broju postignutih trocifrenih brejkova u istoriji snukera i broju pobeda na tom prestižnom turniru. 
O’Saliven je već u prvom frejmu ostvario trocifreni brejk od 101 (100 i više poena u nizu u jednom frejmu) i postigao ukupno 776. čime je za jedan trocifreni brejk popravio rezultat sedmostrukog svetskog šampiona Stivena Hendrija. Takođe, O’Saliven je sa 43 pobede postao igrač sa najviše pobeda na Mastersu. Hendri ima pobedu manje. 
Petostruki svetski šampion je od početka današnjeg meča dominirao, dozvolio je Fuu da osvoji samo jedan frejm i bez problema se plasirao među četiri najbolja igrača na turniru. O’Saliven će u polufinalu igrati protiv pobednika večerašnjeg duela Alistera Kartera i Nila Robertsona. 
Masters je turnir koji se ne boduje za svetsku rang listu, ali je jedan od najvažnijih i najprestižnijih, posle Svetskog prvenstva I Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva. 

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Dimitriju Grgiću bronza u Minhenu