Dragoslav Petrovic 2015BADMINTON
Petrović na korak od odličja u Poljskoj
 
Dragoslav Petrović je na odličan način otvorio seriju turnira u 2015. Naš najbolji junior je na svom prvom ovogodišnjem izazovu, turniru Svetskog kupa Polish Junior 2015, koji je od 14. do 17. januara održan u Lubinu, zabeležio uspeh bez obzira što nije uspeo da se domogne medalje. U žestokoj konkurenciji preko 250 takmičara i takmičarki iz više od 30 zemalja plasirao se među osam najboljih igrača u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj je startovalo čak 128 badmintonaca. Petrović je na ovaj način osvojio mnogo važnih bodova za svetsku i evropsku rang listu budući da je lane na ovom turniru stao u šesnaestini finala.
„Ovo je bio vrlo dobar turnir za Petrovića. Pobedio je neke potencijalne protivnike koji mogu da ga očekuju na Evropskom prvenstvu u martu, a to nam je svakako glavni cilj za prvi deo ove godine i svakako njegove cele juniorske karijere. Prikazao je odličnu igru tokom svih mečeva, bez većih oscilacija i sa mnogo samopouzdanja, što me naročito raduje. U meču za medalju, Francuz Vinset Medina je, kao i u Poreču kada su igrali u finalu, opet za nijansu bio strpljiviji i konkretniji u odlučujućim trenucima. Sa trenerske strane, iskoristio sam priliku da napravim dobar skauting većine njegovih rivala na ovom turniru i vratim se sa dosta video materijala za analizu. Pošto se u ovoj istoj sali igra predstojeće Evropsko prvenstvo cela Evropa je poslala svoje najbolje igrače i došla da isproba i da se navikne na uslove koji će ih očekivati za par meseci pa je sa te strane turnir bio neverovatno jak a Dragoslav je stigao na korak do medalje. Imamo mnogo intenzivnog rada i relativno kratko vreme da izvršimo neophodne korekcije i da se nadamo da će to dovesti do još jednog fantastičnog uspeha srpskog badminton“, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.
Kao treći nosilac naš mladi olimpjac je bio slobodan u prvom kolu. U drugom je s 21:13, 21:17 savladao Slovaka Ričarda Smatlaka. U šesnaestini finala bio je bolji od Francuza Ronana Gugina (21:12, 21:16), a u osmini finala od Portugalca Angela Silve (21:17, 21:18). Nažalost, u četvrtfinalu, meču vrednom medalje, naš najbolji junior je posle velike borbe izgubio od Francuza Vinseta Medine s 21:14, 21:18.
„Zadovoljan sam kako sam odigrao turnir i konačnim plasmanom koji mi donosi još bodova na rang listi. Možda sam mogao malo bolje u poslednjem meču ali napraviću analizu sa trenerom i videti na čemu još treba da se radi. Turnir je bio vrlo jak i video sam skoro sve potencijalne protivnike s kojima mogu da se sastanem na Evropskom prvenstvu za juniore pa ću još opuštenije moći da se pripremim za moj glavni cilj ove sezone – a to je osvajanje medalje na šampionatu Starog kontinenta“, istakao je Dragoslav Petrović.
Povezana vest:  REEBOK ORGANIZUJE BESPLATNE JAVNE URBAN FITNESS TRENINGE PO CELOM BEOGRADU