Shaun MurphySNUKER
Marfi osvojio Masters ubedljivom pobedom protiv Robertsona
 
Engleski igrač snukera Šon Marfi osvojio je večeras Masters u Londonu, pošto je u finalu pobedio prvog igrača sveta, Australijanca Nila Robertsona sa 10:2.
Marfi je dobro počeo, poveo je sa 5:0 i 6:2 i do kraja meča prikazao je dobru igru i osvojio svoj prvi Masters u karijeri.
To je druga najubedljivija pobeda u istoriji finala Mastersa, posle 1988. godine i pobede Stiva Dejvisa protiv Majka Haleta od 9:0.
Marfi se tako „osvetio“ Robertsonu za poraz u finalu Mastersa 2012. godine, kada je Australijanac slavio sa 10:6.
Marfi je večerašnjim trijumfom osvojio „triplu krunu“, najvažnije turnire u snukeru – Masters, Svetsko prvenstvo (2005) i Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva (2008) i priključio se devetorici snukeraša, među kojima je i Robertson, kojima je to pošlo za rukom.
-Konačno sam uspeo da osvojim Masters, ali i ‘triplu krunu’, ovo je neverovatno. Na to sam morao dugo da čekam… Ove nedelje sam igrao prilično dobro, oduševljen sam – rekao je Marfi posle meča, preneli su britanski mediji.
Robertson večeras nije uspeo da ponovi dobru igru iz jučerašnjeg polufinala, u kome je sa 6:1 pobedio branioca titule Ronija O’Salivena.
-Šon je zasluženo šampion. Šta god da sam danas pokušao nije vredelo. Nisam uspeo da ponovim igru iz polufinala. Šone, dobrodošao u snukeraški klub osvajača ‘triple krune’ – rekao je Robertson.
 
PHOTO: Bryn Lennon/Getty Images Sport
Povezana vest:  NORDIJSKA KOMBINACIJA, TAKMIČARSKI VIKEND U ŠAU NUVEU